Avand in vedere programul de actiuni stabilit de Primarul General, in cursul noptii de 31.10 - 01.11.2015, politistii locali din cadrul Directiei Control a Directiei Generale de Politie Locala si Control Municipiul Bucuresti, impreuna cu inspectori ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dealul Spirii" Bucuresti-Ilfov si reprezentanti ai Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, au participat la actiuni de verificare a activitatii comerciale desfasurate de comercianti care detin cod CAEN 5610 - restaurante si 5630 - baruri si alte activitati de servire a bauturilor, din punct de vedere al protectiei mediului, comercial, disciplina in constructii (conform competentelor Directiei Control) si prevenirea si stingerea incendiilor (conform competentelor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dealul Spirii" Bucuresti-Ilfov).

38640-amenda1.jpgActiunea de control a fost initiata si coordonata de Primarul General, acesta fiind permanent informat cu privire la rezultatul verificarilor intreprinse.

Desi s-a remarcat ca majoritatea cluburilor bucurestene erau inchise la momentul controlului, au putut fi verificate 15 locatii, unde, pana in prezent au fost aplicate 7 sanctiuni contraventionale (1 in valoare de 30.000 lei - OG nr. 195/2005 - privind protectia mediului, 3 in valoare de 5.000 lei - OG nr. 99/2000 - privind comercializarea produselor si serviciilor de piata si 3 in valoare de 5.000 lei - HCGMB nr. 120/2010 - privind normele de salubritate si igienizare ale Municipiului Bucuresti) si s-a dispus complementar suspendarea activitatii pentru 3 societati comerciale.

Finalizarea controlului pentru restul societatilor comerciale verificate in cadrul actiunii de control urmeaza a se definitiva in cursul zilelor urmatoare.

De asemenea, dupa finalizarea controalelor de catre reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dealul Spirii" Bucuresti-Ilfov, in conformitate cu competentele ce ii revin acestei structuri in prevenirea si stingerea incendiilor, acestia vor comunica Primarului General rezultatul acestora.

 

2 November 2015