Primăria Sectorului 3 și Centrul Cultural Casa Artelor vor sărbători duminică, 25 octombrie, împlinirea a 50 de ani de existență a parcului IOR printr-o serie de evenimente cu intrare liberă.

38535-parcul_ior.jpgCu această ocazie va avea loc Crosul IOR, concurs realizat cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și în parteneriat cu Federația Română de Atletism. Duminică, de la ora 16.00, în parcul Titan se vor alinia la start copii, adolescenți, părinți și bunici. Toți cei dornici să practice sportul în aer liber se pot înscrie la acest cros până vineri, 23 octombrie, pe sau înainte de start, între orele 13.00-15.00. 

Câștigătorii Crosului IOR vor planta, de la ora 17.00, în parcul Titan, 50 de copaci, pentru a marca cei 50 de ani de la sădirea primilor copaci în IOR. De la ora 18.00, Petre Geambașu Show Band va susține concertul „Nostalgii”, unde bucureștenii vor putea asculta muzica anilor ’60, perioadă în care a luat naștere Parcul IOR. Seara se va încheia cu un foc de artificii.

Tot duminică, cei care vor să știe mai multe despre Parcul IOR pot vizita Expoziția în aer liber „Istoria Parcului IOR”, unde cei foarte tineri vor descoperi atmosfera anilor ’60-‘70, iar părinții și bunicii pot retrăi anii tinereții lor, într-un eveniment bazat pe conceptul regizoarei Alice Barb.

Construit în 1965 pe locul unei foste fabrici de cărămidă, Parcul IOR (al doilea ca suprafață din București) este astăzi unul dintre cele mai iubite și îngrijite locuri de agrement din Capitală. 

22 October 2015