Programul de colectare selectivă a deșeurilor menajere de la populație se va derula normal în perioada Sărbătorilor de Iarnă (24 decembrie 2015 – 4 ianuarie 2016), cu excepția zilelor de 25 decembrie și 1 ianuarie, când nu se lucrează. În zilele de 24 și 31 decembrie, Compania Romprest, prestatorul serviciului de salubritate din Sectorul 1,  va colecta deșeurile și pentru zilele libere.

38976-primaria_s1.jpgPrimăria Sectorului 1, alături de compania Romprest, a demarat, la începutul lunii decembrie, o nouă campanie de colectare selectivă a deșeurilor menajere, pe două fracții – umedă și uscată. Astfel, locuitorii Sectorului 1 pot depozita separat deșeurile provenite din gospodărie în două recipiente, unul pentru deșeurile de ambalaje, iar celălalt destinat deșeurilor menajere.

Compania Romprest a dotat fiecare asociație de proprietari/locatari cu două pubele, pe culori, care să le permită locatarilor să colecteze separat deșeurile rezultate în gospodărie. În pubela de culoare verde, destinată fracției uscate, se pot depozita doar deșeuri de ambalaje, de la pungi de hârtie, cutii de carton, ambalaje de la sucuri și lactate, la recipiente din sticlă, PET-uri etc. Cealaltă pubelă, de culoare maro, va cuprinde numai deșeurile menajere, așa-numita fracție umedă, compusă din resturi rezultate din activitatea de preparare a alimentelor, resturi alimentare și alte produse similare.

Campania se realizează de trei ori pe săptămână la toate asociațiile de proprietari din Sectorul 1. Astfel, în zilele de luni și vineri, vor fi colectate deșeurile menajere care alcătuiesc fracția umedă, în timp ce miercurea vor fi ridicate deșeurile reciclabile din fracția uscată.

 

21 December 2015