Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 

Punct de vedere Ministerul Finantelor Publice

Publicat: | Numar afişări: 1269

mfpStimaţi colaboratori,

Referitor la informaţiile apărute pe fluxurile de ştiri ale agenţiilor Agerpres, Mediafax şi Newsin în data de 13 ianuarie 2009, care fac referire la "instituirea unui moratoriu de 2 ani privind executarea silită a garanţiilor imobiliare ale populaţiei, pentru creditele bancare destinate cumpărării sau construcţiei de locuinţe", Ministerul Finanţelor Publice face următoarele precizări:

- "Instituirea unui moratoriu de 2 ani privind executarea silită a garanţiilor imobiliare ale populaţiei, pentru creditele bancare destinate cumpărării sau construcţiei de locuinţe" nu a făcut obiectul prezentării domnului Gheorghe Pogea. în cadrul acestei reuniuni, Ministrul Finanţelor Publice a prezentat doar principiile şi obiectivele care trebuie avute în vedere la elaborarea planului de măsuri anti-criză, precum şi priorităţile în aplicarea măsurilor anti-criză:

·         Principii şi obiective:

·         Măsurile de contracarare a efectelor crizei trebuie să aibă caracter anti-ciclic, pentru a nu escalada situaţia creată;

·         Măsurile anti-criză luate la nivel naţional trebuie corelate cu cele luate la nivelul U.E. pentru a maximiza efectul lor;

·         Procesul de convergenţă economică cu U.E. inclusiv calendarul de aderare la zona Euro trebuie menţinut;

·         Interesele economice ale populaţiei precum şi susţinerea securităţii sociale trebuie protejate;

·         Atractivitatea investiţională a României trebuie menţinută şi în condiţiile crizei;

·         Măsurile de contracarare a efectelor crizei trebuie luate într-o ordine logică astfel încât o măsură luată să devină resursă sau suport pentru măsurile ulterioare.

Priorităţi:

I. Corectarea imediată a efectelor sociale şi financiare generate de criză;

II. Prevenirea transformării crizei financiare în recesiune;

III. Limitarea scăderii ritmului de creştere economică;

IV. Fructificarea posibilelor oportunităţi de care dispune România, în contextul actual al crizei.

- Întâlnirea consultativă, iniţiată de Ministerul Finanţelor Publice, în data de 12 ianuarie 2009, cu reprezentanţi ai Guvernului, Băncii Naţionale a României, Comisia Naţională de Prognoză, Asociaţiei Române a Băncilor, Eximbank, confederaţiilor sindicale şi patronale, Consiliul Investitorilor Străini şi alte asociaţii, a avut ca scop principal constituirea grupurilor de lucru pentru elaborarea unei platforme comune de măsuri anticriză. Astfel, în perioada 12 - 22 ianuarie a.c., în baza propunerilor primite din partea participanţilor, cele trei grupuri de lucru constituite (Grupul "Măsuri pentru susţinerea creşterii economice", Grupul "Măsuri privind asigurarea surselor de finanţare a dezvoltării economice" şi Grupul "Măsuri pentru susţinerea creşterii economice") vor elabora planul de măsuri pentru atenuarea efectelor crizei economice.

Orice alte informaţii referitoare la conţinutul discuţiilor, din cadrul întâlnirii, nu reprezintă punctul de vedere al instituţiei noastre.

Taguri: mfp
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:
Comunicatele de presa de la aceasta rubrica sunt oferite redactiei IMOPEDIA.ro spre publicare.

Daca doriti si Dvs sa publicati un comunicat de interes imobiliar, puteti contacta departamentul MEDIA:

contact: dep Media
tel fix: 021/318.25.45
e-mail: media@imopedia.ro
Fii primul care comenteaza
Nume:*
Email:
Comentariu:*
 Doresc sa fiu informat pe e-mail de aparitia unui nou comentariu la aceasta stire
NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul media.imopedia.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video