RADET anunță, miercuri, 13 ianuarie 2016, că va opri furnizarea apei calde și a agentului termic pentru încălzire la șase puncte termice, care alimentează un număr de 69 de blocuri, până la ora 24.00, pentru efectuarea unor lucrări programate în zona bulevardului Ion Mihalache din Sectorul 1 al Capitalei.

39063-radet.jpgDecizia începerii acestor lucrări a fost luată având în vedere temperaturile exterioare pozitive, precum și prognoza meteo anunțată cu valori în scădere pentru zilele următoare.

Precizăm că în cursul zilei de miercuri, echipele RADET mai efectuează lucrări de reparații ale unor avarii, în zona Palatului Cotroceni, pe Bulevardul Geniului din Sectorul 6 și pe Splaiul Unirii între Calea Vitan și Șoseaua Mihai Bravu și strada Ion Minulescu din Sectorul 3, care nu afectează furnizarea încălzirii și a apei calde către populație.

Ne cerem scuze consumatorilor din zonele afectate pentru disconfortul creat și îi asigurăm că echipele RADET, lucrează în regim continuu și depun toate eforturile pentru a finaliza în cel mai scurt timp aceaste lucrări, procedând la reluarea treptată a furnizării agentului termic către toți consumatorii afectați, acolo unde acesta a fost sistat.

Vă reamintim, pe această cale, că din durata totală a intervenției la o avarie sau lucrare, perioada cea mai lungă de întrerupere a furnizării energiei termice către consumatori este cauzată de golirea instalației și ulterior, după intervenția propriu-zisă, încărcarea sistemului pentru reluarea furnizării încălzirii și a apei calde către blocuri. Rețeaua de termoficare, care aparține patrimoniului public al Municipiului București, are o vechime de peste 40 de ani. Cei aproximativ 975 km de rețea primară și alți 2.970 km de rețea secundară nu au fost înlocuiți până în prezent.

13 January 2016