RADET anunță începerea programului“Ziua Porților Deschise”, organizat pentru prima dată în Municipiul București, în parteneriat cu Primăria Municipiului București și Inspectoratele Școlare din Capitală.

39813-radet.jpg“Am conceput acest program pentru a le oferi elevilor posibilitatea de a cunoaște   sistemul de alimentare centralizată cu energie termică, într-un mod nonformal, a declarat Valentin Vițalariu, Director General al RADET.

Sistemul centralizat de termoficare al Municipiului București se prezintă ca un ansamblu de instalații termoenergetice bine definit, prin care se asigură încălzirea și apa caldă de consum. El cuprinde unități de producere, rețeaua de transport și distribuție a agentului termic secundar pentru prepararea apei calde de consum și asigurarea încălzirii, puncte și module termice, cu instalațiile și utilajele aferente.

    “Le vom prezenta «radiografia» termoficării, «venele și arterele» sistemului de încălzire din București. În conceperea acestui proiect am plecat de la faptul că toți suntem familiarizați cu apa caldă și căldura resimțite în casele noastre, dar ne este străin modul în care acestea se produc, a continuat Directorul general RADET.

Programul se derulează în perioada cuprinsă între 18 și 22 aprilie 2016, concomitent cu perioada în care, în școli, se derulează Programul “Școala Altfel“ și se adresează elevilor din clasele V – XII și cadrelor didactice din unitățile de învățământ din Capitală.

“Astfel, mai ales elevii aflați în an terminal vor putea avea o nouă orientare școlară și profesională. Vor vedea importanța muncii în echipă, provocările și efortul depus de oameni pentru ca în casele noastre să ajungă căldura în calorifere. Ne dorim ca gradul de responsabilitate în ceea ce privește folosirea resurselor naturale și protecția mediului să crească, mai ales în rândul tinerilor ”, a mai spus Valentin Vițalariu.

Elevii vor cunoaște într-o vizită de 60 de minute, Dispeceratul General al regiei – «creierul sistemului circulator» al termoficării, Centrala Termică Zonală de la Casa Presei Libere - «inima sistemului circulator» al termoficării, precum și activitățile din câteva puncte termice automatizate aflate în fiecare sector al Municipiului București.

“Specialiștii le vor spune ce este cogenerarea și le vor vorbi despre avantajele  sistemului centralizat față de alte sisteme alternative de încălzire : siguranță în exploatare atitudinea prietenoasă față de mediu reducerea cheltuielilor”, a concluzionat Directorul General al RADET.

Vă așteptăm pentru înscrieri la telefoanele: 0721.290.627; 0372.757.122 și e-mail [email protected]

 

31 March 2016