Joi, 22 aprilie 2010, in cadrul complexului Herastrau, a avut loc prima intalnire sub egida Asociatiei Brokerilor Imobiliari. La aceasta au participat peste 40 de persoane din domeniul imobiliar, consultanti si specialisti care au discutat pe diverse voci problemele comunitatii si filozofia asociatiei proaspat infiintate.

Prescurtata ABI, asociatia are la baza principii ce tin sa imbunatateasca statutul brokerilor imobiliari.
Per ansamblu, ABI urmareste instruirea, dezvoltarea si evolutia permanenta a acestora si urmeaza sa realizeze campanii de informare a publicului larg privind serviciile imobiliare si standardele la care acestea sunt oferite de catre brokeri.

Ca principiu fundamental, ABI isi propune sa ajute brokerii imobiliari sa interactioneze mai bine cu societatea, si sa ajute societatea sa inteleaga mai bine rolul important al brokerilor.

Consolidarea si apararea imaginii pe care brokerii o au in fata publicului se afla si ele pe lista de prioritati pe care asociatia a prezentat-o la intalnire, alaturi de campaniile ce au ca scop profesionalizarea si legiferarea activitatii imobiliare, promovarea unui sistem concurential in domeniu, egalizarea sanselor pentru persoanele implicate in bransa si eliminarea discriminarilor.

ABI isi propune sa sustina cu toate fortele orice initiativa de elaborare a standardelor obligatorii in imobiliare, incercand sa impuna punctul de vedere si interesele membrilor sai. ABI nu doreste sa impuna un anumit mod de lucru sau folosirea unui anume sistem de gestiune, promovare sau colaborare intre brokeri, in schimb ABI va face eforturi pentru profesionalizarea brokerilor imobiliari. ABI va initia si va mentine un parteneriat durabil cu institutiile publice si cu alte ONG-uri din tara si din strainatate.

Pentru ca lucrurile sa se desfasoare conform planurilor, la inceput de drum s-a constituit Comitetul Executiv format 9 persoane. Deasemenea s-au format grupurile de lucru numite comisii, dupa cum urmeaza : Comisia de Imagine, Comisia de Scolarizare, Comisia Juridica, Comisia Tehnica si Comisia de Etica. Acestea se vor reuni in cadrul unor intalniri dedicate in exclusivitate planificarii si executarii in detaliu a obiectivelor propuse. Presedintia asociatiei este asigurata de dl. Dragos Vilceanu.

Primul proiect concret pe care ABI urmeaza sa-l desfasoare consta in infiintarea unei scoli de pregatire  si specializare a agentului imobiliar. In prima faza, cursantului i se vor pune la dispozitie cursuri intensive, in care i se vor prezenta cadrul legislativ, principiile de management si marketing imobiliar, comunicare, etica si conduita. Odata parcurse aceste cursuri, participantul va deveni membru al ABI. Documentatia necesara obtinerii acreditarii acestei scoli a fost in prealabil pregatita si se afla acum in asteptarea aprobarii Comitetului Executiv constituit la prima intalnire.

Participantii la intalnire si-au exprimat parerile si ideile vizavi de actiunile pe care ABI urmeaza  sa le intreprinda imediat, iar marea majoritate au devenit deja viitoare teme de discutie pentru Comitetul Executiv, care urmeaza a se intalni cu o frecventa saptamanala de acum inainte.

           

27 April 2010