Primaria Municipiului Bucuresti, prin PROEDUS, organizeaza in acest weekend, in Parcul Carol, Festivalul de cultura urbana "UNDERval", eveniment de promovare a artei urbane, destinat tinerilor bucuresteni.

40400-afis_comunicat.jpgAflat la prima editie, UNDERval isi propune culturalizarea si participarea activa, intr-un spatiu organizat, a impatimitilor de sporturi extreme, muzica, dans si design. Festivalul ii asteapta pe tinerii bucuresteni sambata si duminica, intre orele 10.00 si 22.00.

SPORTURI URBANE:

Pentru iubitorii de skateboarding, role freestyle, BMX sau trotinete freestyle, in capatul aleii centrale din parcul Carol, a fost amenajata o rampa special destinata sporturilor urbane. Tinerii sunt incurajati sa vina cu propriile biciclete, role, skateboarduri, trotinete, sa asiste la demonstratii si sa invete trucuri noi de la cei mai experimentati in domeniu, dar si sa participe la concursuri.

CONCERTE

In cele doua zile de eveniment, atmosfera din Parcul Carol va fi completata cu muzica artistilor Macanache, Muze, CTC (Doc, Deliric, Vlad Dobrescu), Cabron, Guess Who, Krem (Romanii au talent), care vor urca pe scena special amenajata in cadrul Festivalului. Totodata, in cadrul festivalului, doi DJ vor remixa diferite melodii cunoscute , adaptandu-le stilului Underground.

GRAFFITTI

Pasionatii de graffiti vor avea la dispozitie un panou urias si materialele necesare (spray- uri si instrumente speciale) pentru a-si pune in opera propriile viziuni artistice.

REPREZENT YOUR STYLE - Workshop & Battle

REPREZENT YOUR STYLE este un eveniment tip concurs, organizat in cadrul Festivalului "UNDERval", un concept marca Romanian Bboys si Artizthick. Se doreste a fi un manifest cultural al iubitorilor de dans, o desfasurare a energiilor creative pentru elevii si studentii aflati in Bucuresti, cu varste cuprinse intre 7-25 ani.

RYS numara nu mai putin de 12 workshop-uri sustinute de cei mai experimentati instructori de profil, si au ca scop prezentarea si dezvoltarea fiecarui stil de dans urban, prin metode de antrenament si moduri de pregatire care sa ajute la o performanta cat mai buna. Totodata, cei mai cunoscuti profesori ii vor invata pe tineri pasii de baza ai unui stil de viata sanatos si echilibrat.

Reprezent Your Style este un eveniment impartit in doua categorii de evenimente, destinate dansatorilor amatori si profesionisti din toata tara: Workshop & Classes (Cursuri cu participare gratuita) si Battle (concurs de dans).

 A. Workshop & Classes (Cursuri cu participare gratuita)  vor avea o durata de 45 minute/curs si se vor desfasura in zile 18 si 19 iunie, in intervalul orar 10.00 – 14.00, pe platoul aflat in Parcul Carol din Bucuresti. Participarea in cadrul acestor cursuri este gratuita si nu are limita de varsta sau participanti. Vor fi prezentate urmatoarele 7 stiluri de dans: House Dance, Hip Hop, Breakydance, Party Dance, Dance Hall, Waacking, Vogue.

B.  Battle (Concurs de dans)

 Programul competitional se va desfasura pe parcursul celor doua zile, intre orele 16-21, si are ca scop principal desemnarea celor mai talentati dansatori. Sambata, 18 iunie, va fi ziua in care se va desfasura etapa de calificare. Finalele vor avea loc pe data de 19 iunie, incepand cu ora 16.20. Stilurile de dans abordate pe durata concursurilor sunt:  Concurs 1vs1 KIDS: HIP-HOP si Breakin' (Breakdance), Concurs dedicat trupelor: 2vs2 ALLSTYLEZ, 3VS3 Breakin'Battle (Breakdance).

                                                                    

15 June 2016