Europenii nu alocă foarte mult timp căutării unei locuințe și, în medie, vizionează șapte case pentru a lua o decize, potrivit unei analize realizate în țările din Europa de către  RE/MAX Europe, lider mondial în real-estate și franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment.

39776-razvan_cuc_director_regional_remax_romania.jpgAstfel, studiul realizat de companie arată că 68% dintre europeni caută o locuință pentru a o achiziționa cca. 2 luni. Dintre aceștia, 10% au șansa de a găsi casa visurilor în doar o săptămână, în timp ce peste 16% în maxim 2 săptămâni.

În ceea ce privește topul țărilor în ceea ce privește timpul alocat căutării unei locuințe, Portugalia este pe primul loc. Aici, circa 40% dintre persoanele care sunt în căutarea unei locuințe, au șansa de a o găsi în nici mai mult, nici mai puțin de o săptămână.  La polul opul se află însă austriecii și olandezi, unde 40% dintre doritorii unei case sunt nevoiți să caute mai bine de șase luni.

„În România lucrurile se aseamănă foarte mult cu media Europei. Aici căutarea unei locuințe durează cca. 2 - 3 luni, iar procesul este cu atât mai ușor în ultima perioadă, odată cu livrarea pe piață a tot mai multor locuințe noi”, a declarat Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România.

Studiul companiei a mai arătat că, în mod normal, bărbații sunt mai hotărâți și mai rapizi, în timp ce femeile alocă mult mai mult timp când vine vorba de luarea unei decizii privind achiziția unei case.

În plus, analiza RE/MAX Europe mai relevă că, în medie, europenii vizionează șapte proprietăți pentru a decide care este cea mai potrivită. Există însă și excepții – 4% dintre locuitorii Europei analizează chiar și 20 de case pentru a alege ceea ce li se potrivește.

În topul celor mai pretențioși europeni, turcii și britanicii sunt pe primele locuri. Aceștia vizionează cca. 10 locuințe pentru a putea face o alegere, în timp ce germanii și italienii nouă. Pe următoarea poziție se află polonezii și spaniolii, care vizitează opt proprietăți, iar lucrurile stau la fel și în România. În Finlanda , însă, doar patru case sunt pe lista celor vizionate înainte de a se lua o decizie.

RE/MAX Europa a realizat acest studiu având un eșantion reprezantativ de 8.000 de respondenți din 16 țări europene printre care Austria, Finlanda, Germania, Grecia, Italia, Portugalia, Spania, Elveția, Turcia, Olanda.

 

# # #

23 March 2016