Compania cu experienta in organizarea de evenimente Business, BDOBC Business Center, a stabilit ca si moment prielnic pentru conturarea concluziilor imobiliare ale anului 2009 cea de-a zecea manifestare a Targului National Imobiliar (TNI).

Evenimentul programat a se desfasura in perioada 12-15 noiembrie in Sala Unirea a Palatului Parlamentului vine ca o completare fireasca in ciclul evenimentelor TNI.

Din moment ce Targul National Imobiliar a deschis anul evenimentelor specifice in forta, prin editia organizata la inceputul lunii februarie, este de datoria TNI-ului, considerat a fi barometrul segmentului de real estate, sa creeze o editie speciala de iarna, prilej in care evolutia pietei imobiliare sa fie "radiografiata" si analizata, iar concluziile sa fie utilizate pentru a imbunatati planul de actiune ce se doreste a fi implementat anul viitor.

Pentru a sublinia evolutia avuta de preturi in decursul acestui an este suficient sa facem o comparatie intre ofertele cu care s-au prezentat companiile la cele trei editii TNI din lunile: februarie, mai si respectiv septembrie, dezvaluind si o parte din oportunitatile ce se vor intalni la acest ultim targ din an.

Spre exemplu, cu suma solicitata in luna februarie pentru o garsoniera cu suprafata de 42,20 mp in Prelungirea Ghencea, adica 40.817 EURO (TVA inclus) poti cumpara in luna noiembrie a aceluiasi an o garsoniera de 48 mp localizata pe Soseaua Alexandriei si iti mai ramane si o diferenta de  5.917 EURO ce poate fi folosita pentru a achizitiona mobilier. Marea diferenta de oferta este aceea ca in primul caz un loc de parcare costa in plus 11.900 EURO, iar in a doua situatie, locul de parcare este inclus in pret, astfel economisindu-se peste 17.000 EURO.

In plus, in aceasta perioada si LUXUL este la pret social. Daca in luna mai un apartament considerat a se inscrie in categoria lux costa de la 200.000 EURO in sus, indiferent de zona in care era situat ansamblul, la finele anului acesta se dovedeste a fi mai accesibil, un apartament de 2 camere cu o suprafata de 100mp, finisaje de exceptie si loc de parcare inclus fiind evaluat la suma de 119.620 EURO (TVA inclus).

Sfarsitul celui de-al treilea trimestru i-a determinat pe dezvoltatorii imobiliari sa devina mai flexibili in ce priveste modalitatea de plata. In acest sens avansul a ajuns de la pragul de 50 % la cel de minim 5 % din valoarea imobilului, iar urmatorul pas realizat de catre dezvoltatorii imobiliari a fost sa accepte ca si avans o locuinta veche sau chiar un autoturism. Aceasta deschidere spre negocierea si personalizarea ofertelor in functie de client va atinge punctul maxim in cadrul acestei editii a targului ce incepe joi, 12 noiembrie.

La ULTIMA STRIGARE pentru REALELE OPORTUNITATI ale anului vor fi prezenti 65 de competitori activi pe piata de real estate, ce vor oferta imobile din Bucuresti, ILFOV si Valea Prahovei.

Vizitatorii sunt asteptati cu oferte atat din partea marilor companii ce activeaza in domeniu cat si a micilor constructorilor ce au dezvoltat ansambluri rezidentiale restranse. Printre companiile expozante se numara : Impact Developer & Contractor, Adama Holding, Carmel Residential, Pallady Towers Residence,  RPF Property Fund, AMV Est Imobiliare, Banca Comerciala Romana, VB Services, Perlea Residence, Grand Trust Imobiliare, Fortuna Residence, Day Construct, Conlux Development, Partener Group Invest etc.

Evenimentul va incepe intr-un stil business prin conferinta de deschidere ce va avea drept scop conturarea concluziilor anului imobiliar 2009 si dezbaterea tendintelor pe anul viitor, aducand in discutie implicatiile intrarii in vigoare a Legii 372/2005.

Prin aceasta se conditioneaza efectuarea de tranzactii imobiliare doar alaturi de un certificat de performanta enegetica a cladirilor.                                                                                                                                                   
Printre invitatii de onoare ai acestui moment se numara: Dan Ioan Popp- Presedinte Impact SA,  Florin Popovici - Prim Vice Presedinte UNAI (Uniunea Nationala a Agentiilor Imobiliare), Emilia Cerna Mladin - Presedinte AAER ( Asociatia Auditorilor Energetici din Romania), Razvan Muntean - Director General IMOPEDIA.ro, reprezentanti ai Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania alaturi de reprezentanti ai Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania, conferinta fiind moderata de catre Ionut Butoi - Director Executiv UNAI Romania. In cele din urma, Oana Livadariu- Redactor Sef Good Homes si inventatorul roman, Florin Dobrescu, vor prezenta un proiect excentric, o "casa verde" realizata din materiale recilabile, pereti hexagonali, ce poate fi luata la pachet si chiar scoasa la iarba verde in cazul in care doriti sa parasiti orasul.

Pentru deschiderea oficiala a ultimei editii TNI din acest an, au confirmat deja prezenta reprezentantii urmatoarelor canele media: Antena 1, Antena 3, Saptamana Financiara, Financiarul, Business Standard, Money Expres, Business Point, Business Advisor, Europemedia Journal si BloomBiz.

Pentru detalii privind programul conferintei, invitati, cale de acces la expozitie, lista companiilor expozante sau regulamentele de participare la concursuri, va invitam sa accesati pagina de internet a evenimentului www.targimobiliar.eu

Expozitia poate fi vizitata de joi pana sambata intre orele 10.00 - 19.00, iar duminica in intervalul 10.00 - 16.00 . Costul unui bilet de intrare este de 5 RON.

 

Organizatori: BDOBC Business Center si Centrul International de Conferinte (CIC)

Partener Strategic : IMOPEDIA.RO

Parteneri : Mervani Invest, Apulum 94,  Asociaţia Romana a Agentiilor Imobiliare (ARAI), GSP Imobiliare, Art & Home si Uniunea Nationala a Agentiilor Imobiliare (UNAI).

Eveniment mediatizat cu sprijinul: DailyBusiness.ro; Oblique TV Magazin, Agentia Nationala de Presa AGERPRES, Good Homes alaturi de alti 50 de parteneri media

11 November 2009