RENET, prima rețea de agenți imobiliari independenți din România a înregistrat în primele 6 luni ale anului venituri per agent în valoare medie de 4.000 euro/lună. Valoarea este de aproape 2 ori mai mare față de veniturile din salariu și comision obținute de un agent imobiliar într-o agenție de profil. Diferența se datorează faptului că în cadrul RENET, agenții imobiliari își păstrează 100% din valoarea comisioanelor încasate din tranzacțiile imobiliare efectuate, dar și a faptului că se lucrează în baza unor contracte de reprezentare în regim de exclusivitate (față de intermedieri neexclusive) ceea ce presupune o eficiență mai mare a muncii.

40646-parte_din_echipa_renet.jpgDe exemplu, dacă într-o lună un agent imobiliar intermediază vânzarea unui apartament de 100.000 euro, veniturile în cazul în care este angajat într-o agenție imobiliară pot ajunge la 2.000 euro în timp ce agentul imobiliar membru al RENET încasează 4.000 euro, întrucât își păstrează întreg comisionul.

Am înființat RENET în 2012, din dorința de a reuni cei mai performanți agenți imobiliari sub același brand puternic, ca o alternativă la modelul tradițional de agenție imobiliară care începea să își arate dezavantajele. În cadrul RENET, fiecare agent deține propria afacere imobiliară, își păstrează întreg comisionul, beneficiind în același timp de toate resursele și logistica de management necesară derulării activității: website propriu, sediu, săli de întâlniri, consultanță juridică pentru contractele în exclusivitate, consultanță în marketing și comunicare. Este un mediu de muncă extrem de atractiv în care agenții se simt extrem de motivați, iar rezultatele nu întârzie să apară: în primele 6 luni de când s-au alăturat echipei RENET toți agenții și-au dublat comisioanele, iar în termen de un an, acestea au crescut cu 300%”, a declarat Sorin Răducu, co-fondator RENET, agent imobiliar cu experiență de peste 20 de ani în domeniu.

RENET este un concept de business unic și inovator pe piața imobiliară din România, inspirat din modelul american care reunește sub același brand puternic agenți imobiliari independenți. În cadrul RENET fiecare agent imobiliar își păstrează integral comisionul tranzacțiilor, are propriul brand și își conduce în mod independent activitatea de brokeraj, beneficiind în același timp de cele mai perfomante facilități logistice și de un mediu de lucru atractiv. Membrii RENET au acces la cele mai performante servicii de branding și marketing, care asigură dezvoltarea brandului personal, a unui website propriu și derularea de campanii de marketing pentru captare de lead-uri.

Profesionalismul tranzacționării este asigurat în baza unui contract între agent și client, prin care agentul RENET se obligă să consilieze clientul pe tot parcursul intermedierii, astfel încât acesta din urmă să obțină cel mai bun preț de cumpărare sau vânzare al unei proprietăți.

În prezent, rețeaua reunește 25 dintre cei mai buni specialiști de pe piața imobiliară românească, cu o experiență medie de peste 10 ani în domeniul imobiliar.

Despre RENET:

RENET este prima rețea de agenți imobiliari independenți 100%. Fondată în anul 2012 de patru antreprenori cu experiență de peste 15 ani în domeniu, RENET vine cu un concept de business unic pe piața imobiliară din România, inspirat după modelul american. În cadrul RENET, fiecare agent imobiliar are propriul brand și își conduce în mod independent activitatea de brokeraj, beneficiind în același timp de cele mai perfomante facilități logistice și de un mediu de lucru atractiv. În prezent, rețeaua reunește 25 dintre cei mai buni specialiști de pe piață imobiliară românească.

27 July 2016