UniCredit Bank și Euronet Romania anunță încheierea unui parteneriat prin care deținătorii de carduri emise de bancă pot folosi rețeaua de 470 de ATM-uri a Euronet. Prin încheierea acestui parteneriat, UniCredit Bank oferă clienților săi care dețin carduri o rețea de peste 1.000 de ATM-uri și echipamente multifuncționale de eliberare și depozitare numerar, una dintre cele mai extinse din sistemul bancar. Pentru toate operațiunile efectuate în rețeaua de ATM-uri a Euronet, clienții UniCredit Bank beneficiază de o structură de comisionare și de standarde de securitate identice cu cele practicate în rețeaua de bancomate proprie băncii.

38927-unicredit.jpgÎntr-o primă fază, în rețeaua Euronet clienții UniCredit Bank vor putea efectua retrageri de numerar, schimbarea PIN și interogări de solduri, pentru ca ulterior, din prima parte a anului viitor, pe lista de operațiuni disponibile să se adauge mini extras de cont (tipărirea ultimelor 10 tranzacții efectuate), mobile top-up și plăți de facturi pentru furnizori ce au acorduri încheiate cu banca.

Harta punctelor în care sunt disponibile ATM-uri și echipamente multifuncționale, incluzând întreaga rețea UniCredit Bank și Euronet Romania, este disponibilă pe site-ul companiei.

“Parteneriatul cu Euronet Romania ne permite să le oferim clienților noștri una dintre cele mai extinse rețele de ATM-uri și echipamente multifuncționale de eliberare și depozitare numerar din sistemul bancar românesc și astfel, să le fim mai aproape. Pentru noi, acest parteneriat cu Euronet este un pas firesc pe care îl facem în contextul atenției sporite pe care o acordăm activității din segmentul de retail, pentru care am dezvoltat în ultima vreme numeroase produse și servicii – carduri de credit cu bonusuri și oferte unice, alternative atractive pentru economisire, produse competitive de cont curent, servicii de online și mobile banking”, a declarat Sorin Drăgulin, Head of Retail Banking Sales UniCredit Bank.

„Parteneriatul încheiat cu UniCredit Bank reprezintă un moment important în dezvoltarea rețelei noastre independente de ATM-uri, confirmând o dată în plus succesul modelului nostru de business, și permite partenerului nostru să ofere clienților un nivel crescut de servicii și satisfacție, precum și să realizeze o eficiență operațională sporită. UniCredit Bank este cea de-a noua bancă în rețeaua noastră din România, care include acum mai mult de 25% dintre băncile prezente pe piața locală. Un astfel de interes din partea pieței este o mărturie cu privire la strategia noastră care ar trebui să încurajeze orice bancă din România să adere la rețeaua de ATM-uri a Euronet”, a declarat Dimitris Verikios Euronet Regional Managing Director.

***

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu rețeaua cea mai extinsă din Europa Centrală și de Est și una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare, deservind mai mult de 580.000 de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management și UniCredit Business Integrated Solutions.

În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte foarte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea.

Despre Euronet Worldwide

Euronet Worldwide este un lider în industria de procesare a tranzacțiilor electronice financiare. Compania oferă procesarea de plăți și tranzacții pentru instituții financiare, retaileri, furnizori de servicii și clienți persoane fizice. Portofoliul de servicii include soluții complete de externalizare a administrării terminalelor tip ATM și POS, emitere de carduri și acceptare la comerciant, dezvoltare soluții software, transfer de bani pentru persoane fizice, plăți facturi și distribuția de vouchere electronice pentru reîncarcarea cartelelor de telefonie mobile și alte servicii preplătite.

Rețeaua  globală de plăți a Euronet este extensivă – incluzând 21.128  ATM-uri, aproximativ 96.000 de terminale  POS-uri și un portofoliu în creștere de servicii externalizate de carduri de credit și debit, care sunt administrate în 49 de țări; soluții software pentru carduri; o rețea de procesare prepaid de aproximativ 665.000 de terminale POS la aproximativ 312,000 locații în 34 de țări; o rețea de transfer de bani  de tip consumator-consumator în aproximativ 287.000 de locații ce deservesc 147 de țări. Având sediul corporate în Leawood, Kansas, USA, și 56 de birouri locale, Euronet deservește clienți în aproximativ 165 de țări. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitați website-ul companiei.

15 December 2015