UniCredit anunță încheierea unui parteneriat cu London Stock Exchange Group propunându-și să devină astfel banca principală în susținerea dezvoltării afacerilor mici și mijlocii din Europa Centrală și de Est prin intermediul programului ELITE, o platformă inovatoare care ajută companiile private ambițioase să își accelereze creșterea.

38911-unicredit.jpgPrin acest parteneriat se pun bazele ELITE UniCredit CEE Lounge, care oferă IMM-urilor servicii complexe pentru dezvoltarea organizațională și a instrumentelor de management în vederea creșterii afacerii. Lansat de London Stock Exchange Group, programul ELITE oferă companiilor acces la pregătire și coaching oferite de către școli de top, experți și antreprenori recunoscuți în Europa, în cadrul unei platforme bazate pe un model de tutoriat și contact direct cu mediul financiar de specialitate.

Primele 14 companii care vor participa la UniCredit CEE Lounge au fost selectate din Bosnia Herțegovina, Croația, Cehia, Ungaria, România, Rusia, Serbia, Slovacia și Slovenia.

“Suntem extrem de bucuroși să facem echipă cu London Stock Exchange Group pentru a ajuta IMM-urile cu poțential de creștere din Europa Centrală și de Est să acceseze o gamă completă de servicii de pregătire și coaching care să le ajute în următoarea etapă de dezvoltare. ELITE UniCredit CEE Lounge este creat special pentru companiile care pot face diferența în lumea de mâine, oferindu-le din timp cunoștiințele de care au nevoie pentru lua deciziile de investiții corecte. UniCredit crede cu tărie în potențialul IMM-urilor din Europa Centrală și de Est și, asigurându-le dezvoltarea, urmărește să își consolideze rolul de partener de încredere, prin facilitarea accesului la servicii inovatoare. ELITE UniCredit Lounge reprezintă un pas în această direcție”, a declarat Carlo Vivaldi, Head of CEE Division și Deputy CEO al UniCredit Bank Austria.

Mediul oferit de ELITE ajută companiile cu potențial de creștere să devină mai conștiente de multiplele opțiuni de finanțare pe care le au la dispoziție, îmbunătățindu-le totodată capacitatea de a atrage potențiali investitori/parteneri. În același timp, programul aduce aceste companii față în față, oferindu-le posibilitatea de a se inspira reciproc, de a schimba idei, de a împartași exemple de bună practică și de a identifica oportunități de afaceri.

“Suntem încântați să încheiem acest parteneriat cu UniCredit, care se alătură programului ELITE ca partener principal din industria bancară în regiunea Europei Centrale și de Est. Parteneriatul cu UniCredit oferă o platformă dedicată denumită <>, în cadrul căreia vor fi selectate cele mai promițătoare companii din segmentul IMM. Suntem siguri că UniCredit, cu prezența sa puternică și relațiile strânse pe care le are cu mediul de afaceri din Europa Centrală și de Est, va avea o contribuție semnificativă la dezvoltarea programului ELITE”, a spus Raffaele Jerusalmi, CEO Bursa Italiană și director pentru piețe de capital al London Stock Exchange Group.

De la lansarea sa, în 2012, ELITE a sprijinit peste 320 de companii din Europa, având, în prezent, 150 de consilieri și 90 de investitori în rândul comunității sale.

Prin crearea ELITE UniCredit CEE Lounge, Grupul își propune să faciliteze accesul clienților săi la programe valoroase de pregătire și să creeze relații mai apropiate între cele mai competitive întreprinderi mici și mijlocii din Europa, ajutându-le în luarea deciziilor strategice și sprijinindu-le evoluția.

Clienții UniCredit din Europa Centrală și de Est vor beneficia de valoarea adaugată a acestei inițiative, serviciile ELITE fiind oferite fiecărei companii selectate în cadrul programului. Grupul UniCredit va contribui la modulele de training și pregătire, asigurând în același timp acces la propriile servicii de asistență personalizată.

11 December 2015