În cadrul programului său de responsabilitate socială, Veneto Banca România a demarat o acțiune de susținere a mai multor organizații și instituții cu profil social prin donarea de computere, care să contribuie la o mai bună desfășurare a activităților acestora. Donațiile se înscriu în misiunea Băncii de a crea valoare nu doar pentru proprii clienți, ci și pentru comunitățile în care activează, susținând inițiative sociale, educaționale și culturale.

38972-foto_veneto_banca.jpgAcțiunea se desfășoară în București, Cluj-Napoca, Oradea, Iași și Bacău și vizează entități ce desfășoară activități educative destinate incluziunii sociale a copiilor orfani din centrele publice de asistență socială sau care aparțin unor organizații non-guvernamentale, dar și instituții publice de învățământ, care au nevoie să-și completeze dotările din laboratoarele de informatică.

„Prin această inițiativă de donare de calculatoare, Veneto Banca România dorește să contribuie în primul rând la un viitor mai bun pentru copiii și tinerii care se confruntă cu marginalizarea socială datorată dificultăților familiale, financiare sau de sănătate. Avem convingerea că acest demers va impulsiona proiectele dezvoltate de organizațiile beneficiare, susținând eforturile depuse de către oamenii din interiorul acestora de a oferi sprijin cât mai multor persoane aflate în dificultate”, a declarat Alberto Morini, Director al Veneto Banca România.

38979-foto_veneto_banca_2.jpgPrintre entitățile beneficiare se numără Fundația Make-A-Wish România, care face posibilă îndeplinirea visurilor copiilor care suferă de afecțiuni medicale grave, Asociația Serviciul APEL, care sprijină tinerii marginalizați social să se integreze pe piața muncii, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Bihor, ce are în grijă copii orfani cu dizabilități, și Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Bacău. Calculatoare au fost donate și Școlii Italiene „Aldo Moro” din București și Școlii Gimnaziale „Ioan Bob” din Cluj-Napoca.

Prin această inițiativă aproximativ 1.100 de copii și tineri vor beneficia de utilizarea computerelor în cadrul activităților educative desfășurate de aceste instituții.

Veneto Banca România

Veneto Banca este prezentă în România din anul 2000, an în care a achiziționat pachetul majoritar al Băncii Italo Romena, care a fuzionat prin încorporare în banca mamă în mai 2014.

Odată cu achiziționarea sa de către Veneto Banca, instituția și-a dezvoltat continuu portofoliul de clienți, adresându-se la început investitorilor italieni și apoi societăților românești și segmentului persoanelor fizice.

Veneto Banca se numără printre primele 14 bănci italiene considerate de interes sistemic de către Banca Central Europeană, iar pe piața românească operează prin intermediul Sucursalei București, care deține o rețea de 22 de agenții, dintre care 5 se află în capitală și 17 în cele mai importante orașe ale țării.

# # #

21 December 2015