Veneto Banca a semnat cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) convenṭii privind acordarea de credite crescătorilor de animale, atât celor ce primesc ajutoare naṭionale în sectorul zootehnic pentru speciile bovine și ovine/caprine, cât și beneficiarilor Măsurii 215 - Plăṭi privind bunăstarea animalelor – Păsări (anul II de angajament sesiunea II și anul IV de angajament sesiunea I).

39056-alberto_morini_director_veneto_banca_romania.jpgDe asemenea, Veneto Banca acordă finanṭări beneficiarilor măsurilor compensatorii de dezvoltare rurală aplicabile pe terenuri agricole și anume: Măsura 214 „Plăți pentru agro-mediu”, cuprinsă în Axa II din PNDR 2007-2013, Măsura 10 „Agro-mediu și climă”, Măsura 11 „Agricultură ecologică” și Măsura 13 „Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice”, cele din urmă fiind cuprinse în Axa II din PNDR 2014-2020.

Astfel, beneficiarii de subvenții, atât persoane fizice, cât și persoane juridice, pot obține scontarea subvențiilor din cadrul diverselor măsuri, valoarea finanțărilor putând să ajungă până la 90% din valoarea subvențiilor. Rata anuală de dobândă aplicată este variabilă - ROBOR la 6 luni + 3,75%, dobânzile urmând să fie plătite integral la scadența finanțării din subvenția încasată. Comisionul de analiză este de 0,35% din valoarea finanțată, perceput la acordarea finanțării, în timp ce comisionul anual de administrare, reprezentând 0,50% din suma finanțată, este perceput la scadența creditului.

Agricultura continuă să fie unul dintre sectoarele cu cel mai mare potențial de dezvoltare din România, care încă necesită investiții majore pentru compactarea suprafețelor agricole și modernizarea parcului de utilaje și, totodată, un nivel de lichidități adecvat pentru susținerea activității curente. Veneto Banca România vine în sprijinul operatorilor din sector cu o ofertă completă de soluții de finanțare și, prin colaborarea cu APIA, le oferă beneficiarilor de subvenții, condiții avantajoase pentru finanțarea capitalului de lucru”, a declarat Alberto Morini, Directorul Veneto Banca România.

Veneto Banca România

Veneto Banca este prezentă în România din anul 2000, an în care a achiziționat pachetul majoritar al Băncii Italo Romena, care a fuzionat prin încorporare în banca mamă, în mai 2014.

Odată cu achiziționarea sa de către Veneto Banca, instituția și-a dezvoltat continuu portofoliul de clienți, adresându-se la început investitorilor italieni și apoi societăților românești și segmentului persoanelor fizice.

Veneto Banca se numără printre primele 14 banci italiene considerate de interes sistemic de către Banca Central Europeană, iar pe piața românească operează prin intermediul Sucursalei București, care deține o rețea de 22 de agenții, dintre care 5 se află în Capitală și 17 în cele mai importante orașe ale țării. 

11 January 2016