Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 

Sfatul expertului

Oricare ar fi problema de ordin financiar cu care te confrunti, bazeaza-te pe noi! Partenerii nostri de la KIWIFINANCE SI CONSO, iti vor clarifica nelamuririle de ordin financiar. Lasa intrebarea ta mai jos, si revenim cat putem de repede.
Comentarii (15)
#15. milan chris | 30.07.2017 | 18:50
0 (0/0)   
Aveți nevoie de un împrumut? Contactați-ne acum cu suma, durata, numărul de telefon Email: milanfinancialcompanies@yahoo.com
#14. vali | 18.10.2015 | 01:13
0 (0/0)   
de evitat dezvoltatorii imobiliari miriuta solomon si miriuta iosif sunt niste baieti destepti genul celor de la Hidroelectrica, atentie la promisiunile pe care nu le respecta.
#13. BOBARU MIRCEA | 13.07.2010 | 00:29
-1 (1/0)   
AM UN CREDIT DE 2OO DE MILIOANE LEI VECHI LA ING DIN PACATE NU MAI POT PLATI CREDITUL PENTRU CA AM INTRAT IN SOMAJ.MI SA TRIMIS O NOTIFICARE IN CARE MI SE CERE SA ACHIT TOT CREDITUL DACA NU SE INAINTEAZA DOSARUL PENTRU EXECUTARE SILITA.CE SA FAC? CAND AM FACUT CREDITUL NU AM GIRAT CU APARTAMENTUL VOI FI CHEMAT LA TRIBUNAL SAU SUNT EXECUTAT SILIT FARA CA DECIZIA SA FIE LUATA DE UN JUDECATOR? CE SA FAC,SUNT DISPERAT?
#12. Georgiana | 22.11.2009 | 15:51
0 (0/0)   
VA ROG SA MA INFORMATI DE ACTELE NECESARE PENTRU PRIMA CASA . EU LUCREZ AN SPANIA CU REZIDENTA (CASATORITA)
»   CONSO.ro
0 (0/0)   
Draga Georgiana,

Documentatia pentru programul “Prima Casa” este formata dintr-o documentatie generala si una specifica acestui program.

Documentatia generala de credit cuprinde:

- Actele de identitate ale solicitantului si codebitorilor, daca este cazul;
- Certificat de casatorie, daca este cazul;
- Adeverinta de salariu pentru solicitant si coplatitor, daca este cazul;
- Fisa fiscala aferenta anului precedent;
- Documente care atesta alte venituri;
- Cerere de credit;
- Raport de la Biroul de Credit;
- Documentele imobilului: extras de carte funciara, titlu de proprietate al celui ce detine imobilul, antecontract de vanzare- cumparare a imobilului.

Pe langa documentele necesare accesarii oricarui credit ipotecar, la programul “Prima Casa”, beneficiarul trebuie sa dea o declaratie pe proprie raspundere ca nu detine in proprietate o locuinta, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor sau cu alte persoane, indiferent de modul in care a fost dobandita si nici nu are in derulare un credit ipotecar (in original).

Faptul ca lucrezi in Spania o sa ridice anumite probleme, intrucat bancii ii este foarte greu sa verifice veniturile obtinute acolo. O solutie ar fi sa aduci documente suplimentare, care sa certifice vechimea la locul de munca din Spania.
De asemenea, este posibil sa ti se ceara sa aduci un codebitor cu locul de munca si rezidenta in Romania, ale caror venituri si istoric de plata sa poata fi mai usor verificate de catre banca.
#11. Solomon Miriuta | 19.11.2009 | 13:32
0 (0/0)   
Oferta:Apartament 2 camere+ terasa in zona Damaroaia,suprafata apartament 70mp,terasa=30mp,P/3, zona foarte linistita,apartament ultilat:Gresie,faianta,parchet,jacuzzi,dus cu hidromasaj,usa metalica,termopan(salamander),
#10. ungureanu | 16.11.2009 | 16:19
0 (0/0)   
As dori sa-mi explice si mie cuplul dana&marius cum au reusit ca in perioada 14.11.2009 la 16.11.2009 sa acumuleze peste 400 de voturi.Ei ,colegii si prietenii lor in nr de 400 nu au avut somn sinbata si dumineca si au stat in fata calculatorului? Urmaresc de mult acest concurs si pot afirma cu certitudine ca cei care vor cistiga se cunosc sunt dana&marius.
Ii sfatuiesc pe ceilalti sa nu se mai strofoace ca u au nici o sansa. este peste puterile mele de a intelege cum peste 400 de persoane nu au avut alceva de facut simbata si dumineca decit sa-i voteye pe cei doi.
»  IMOPEDIA.ro
3 (0/3)   
Este o intrebare retorica cu mai multe aspecte. Vom raspunde la fiecare in parte:
- concursul te asiguram ca este unul 100% corect, iar abordarea din final speram sa te faca sa te lamuresti despre acest lucru
- nu uita ca votul publicului este doar in mica masura relevant (30%)
- in ultima perioada au fost nenumarate tentative de fraudare a votului. Pe unele le-am blocat, iar pe altele le-am eliminat imediat ce le-am observat in sistemul de log-uri. Cele observate de tine fac parte din aceasta categorie si au fost eliminate numaidecat. Voturile abuzive nu au vizat doar un singur cuplu, ci aproape fiecare concurent a fost tinta acestor abuzuri. Important este ca au depistate si eliminate, iar Goana dupa Casa continua in mod corespunzator.
#9. Geo Sararu | 14.11.2009 | 22:03
0 (0/0)   
Buna ziua,

Aveti vreo referinta despre creditul similar cu Prima Casa de la ING?
Cu ce difera mai exact, in afara de avansul mai amare?

Multumesc!
»   CONSO.ro
0 (0/0)   
Draga Geo,

Prima diferenta ar fi ca avansul este de minim 25% la ING, fata de 5% cat e la Programul Prima casa. Pe de alta parte, prin creditul de la ING poti imprumuta maxim 80.000 euro, in timp ce prin Prima casa doar 57.000 euro.

O alta diferenta apare in modul de calcul al dobanzii. La ING dobanda se calculeaza in functie de rata de referinta a bancii, iar la Prima casa in functie de Euribor si Robor.

La Prima casa, nu sunt in general comisioane de acordare. La ING apare un comision de acordare de 1% si unul de analiza de 215 lei.

Pentru creditul de la ING, locuinta cumparata nu trebuie sa fie neaparat prima casa a celui ce se imprumuta, iar imobilul poate fi instrainat cu acordul bancii dupa 12 luni. Cei ce se imprumuta prin programul „Prima casa” nu pot vinde casa cumparata timp de minim 5 ani.

Perioada de creditare maxima este de 30 ani, iar comisionul de rambursarea anticipata este 0% pentru ambele credite.
#8. George | 06.11.2009 | 09:46
1 (0/1)   
Buna ziua.In legatura cuprima casa am si eu o intrebare.Cat se acorda pe metru patrat unde nu intra balcon ,debara,etc.Este ok din puncul de vedere al salariului ma incadrez perfect dar nimeni nu spune ca de fapt cine nu are un ban in buzunar nu are ce cauta in aceasta cursa in care foarte multi si-au pierdut banii.De la toate bancile se spune ca te incadrezi da fuga si gaseste casa.Am gasito s-a facut acel antecontract ca sa se poata lua actele de la Proprietar s-au dus la banca si mi s-a zis ca sunt in regula dupa care a venit evaluatorul si a zis ca maximul pe care mi-l poate da este de 1000 euro pe mp..Deci acum stau si ma intreb cine imi da diferenta de pret pana la pretul proprietarului? Dar de pacat ca suntem Romani.
»   CONSO.ro
0 (0/0)   
Draga George,


Se intampla ca valoarea evaluata sa fie mai mica decat pretul cerut de proprietar, caz in care banca ofera un credit de 95% din aceasta valoare. Cu cat diferenta dintre pretul de achizitie si valoarea evaluata este mai mare, cu atat creste avansul minim necesar.

O solutie la aceasta problema ar fi obtinerea unui credit de nevoi personale din care sa acoperi avansul, daca venitul iti permite. Gasesti mai multe informatii despre modul de calcul al avansului minim la “Prima casa” pe www.conso.ro.
#7. Radu | 02.11.2009 | 19:43
1 (0/1)   
Am si eu o intrebare!
Am un credit la o banca si nu cred ca mai reusesc sa platesc ratele! Este girat cu aprtamentul in care locuiesc si nu acopera valoarea creditului! Daca se ajunge la executare silita ce se va intampla?
»   CONSO.ro
2 (0/2)   
Draga Radu,

Pentru a-ti raspunde am luat legatura cu expertii juridici ai firmei de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu. Conform acestora, in momentul in care se inregistreaza intarzieri la plata, banca are dreptul sa initieze procedurile de executare silita asupra bunurilor aduse ca garantie, in baza contractului de credit.

In afara bunurilor aduse in garantie, banca are dreptul sa execute silit orice alte bunuri sau venituri, in limitele prevazute de lege.

In cazul salariului sau altor venituri periodice realizate din munca, pensiilor si altor sume ce se platesc periodic debitorului, nu poate fi executata silit decat1/2 din acestea, daca exista mai multi creditori urmaritori, si 1/3, daca banca este singurul creditor urmaritor.

Daca valoarea acestor venituri este mai mica decat salariul minim net pe economie, poate fi urmarita doar partea ce depaseste jumatate din acesta.

Nu pot fi supuse executarii silite obiectele de uz casnic si personal necesare debitorului si familiei, obiectele de cult religios, daca nu sunt mai multe din acelasi fel si alimentele necesare debitorului si familiei sale pentru o perioada de 2 luni.
#6. Cristina Marian | 21.10.2009 | 14:09
0 (0/0)   
Am si eu o intrebare pentru experti!

Apartamentele scoase la licitatie prin executare silita, se pot achizitiona prin credit? Daca da, ma intereseaza care sunt conditiile de participare la licitatie + alte detalii bine de stiut.

Multumesc mult!
»   CONSO.ro
4 (0/4)   
Draga Cristina,

Pentru a-ti raspunde la intrebare am luat legatura cu expertii juridici ai CEC Bank. Situatia este insa putin cam incurcata. Mai exact, de obicei, imobillele adjudecate la o licitatie trebuie platite integral la momentul incheierii actului de adjudecare. In cazul imobilelor executate prin executor judecatoresc sau bancar, aproape niciodata nu se accepta transferul proprietatii fara plata intregului pret.

Si in cazul acesta, fara transferul imediat al dreptului de proprietate, solicitantul de credit nu are inca drept de dispozitie, deci nu poate ipoteca. Prin urmare nu se va acorda creditul.

In cazul celor executate in urma unei proceduri de insolventa, de multe ori lichidatorul incheie si un contract de vanzare cumparare, si in cazul acesta s-ar putea include clauza conform careia plata pretului se va efectua din credit. Prin urmare, solicitantul ar deveni proprietar, imediat, si, deci, ar putea ipoteca.
#5. Rares | 18.10.2009 | 21:04
1 (0/1)   
Este adevarat ca de la anul TVA-ul pentru constructii va fi mai mare de 5%?
#4. alina cornea | 14.10.2009 | 23:38
1 (0/1)   
Buna! Ma numesc Alina si am depus si noi dosarul pt prima casa la BRD. Lucram in strainatate si am depus documentatia pe baza actelor sotului meu (eu lucrand la negru). Cand am cerut informatii banci cu referire la documentele de care avem nevoie, ni s-a spus ca ne incadram, putem obtine creditul maxim, indeplinim toate conditiile necesare, avem dreptul si noi cu venituri din strainatate sa ne inscriem in acest program, etc. Deci totul era OK. Am depus dosarul in 14 sept 2009 si azi 14 octombrie 2009 primesc raspuns ca dosarul nu a fost aprobat. Am intrebat care au fost motivele pt care dosarul meu a fost respins si mi s-a spus ca datorita faptului ca veniturile sunt din strainatate, ca participa cu venit numai sotul meu si ca postul pe care il ocupa sotul meu este de conducator auto???? Eu chiar ca nu mai inteleg nimic.... Cine citeste acest comentariu si se afla intr-o situatie similara sau nu, astept sugestii pt ca nu stiu ce sa fac si nu m-asi opri aici pt ca au fost facute niste eforturi, au fost cheltuiti niste bani. Va multumesc si bafta tuturor.
»   CONSO.ro
1 (0/1)   
Din pacate, o mare problema la obtinerea unui credit ipotecar (nu numai Prima Casa) este faptul ca se merge relativ “orbeste” pana cand dosarul nu este analizat in centrala bancii, de unde primeste aprobarea finala.
Calculul realizat de agentie este unul preliminar, care tine cont de informatiile pe care le furnizezi verbal.
In centrala se calculeaza din nou clasa de risc in care te incadrezi, fiind posibil ca gradul maxim de indatorare sa fie stabilit la un nivel mai redus decat cel estimat de catre ofiterul bancar in agentie.
Cazul vostru este insa destul de complicat, iar functionarul BRD care ti-a analizat dosarul are, in opinia noastra, o parte importanta de vina pentru situatia voastra. Asta pentru ca el trebuia sa stie si sa va spuna de la inceput ca veniturile din strainatate nu sunt acceptate si ca ambii soti trebuie sa aiba serviciu. Cat priveste postul sotului, explicatia oferita de banca este jenanta, mai degraba pare a fi o incercare a functionarului de a-si acoperi propria lipsa de informare si eroarea primirii dosarului.

Daca ne oferiti mai multe date la adresa office@conso.ro, am putea incerca sa reluam cazul vostru si sa vedem cine se face vinovat de inducerea voastra in eroare si daca exista vreo sansa ca sa fiti totusi acceptati in program de BRD.
Insa, chiar daca raspunsul lor va fi in continuare negativ, nu trebuie sa va descurajati. Incercati si la celelalte banci care fac parte din program, respingerea dosarului de catre o banca nu inseamna ca si celelalte va vor oferi acelasi raspuns.
»  KIWI Finance
0 (1/1)   
Din pacate putina lume stie ca o simpla discutie cu ofiterul de credite nu asigura aprobarea efectiva a creditului. Un raspuns aproximativ se da numai dupa efectuarea unor calcule pe baza documentelor de venit (fisa fiscala, adeverinta, contractul/cartea de munca). Un raspuns final il da departamentul de analiza al bancii. Daca tot aveti actele scoase, aratati-le si unui consultant Kiwi Finance sa va calculeze. Noi nu percepem comision. Ne puteti contacta la telefonul 021/206.09.57 - Raluca Dobre.
#3. Mihnea Serban | 14.10.2009 | 16:50
2 (0/2)   
Programul Prima Casa are cumva vreo perioada de viata fixata de guvern sau doar un plafon?
»  KIWI Finance
0 (0/0)   
Programul Prima Casa are o limitare in timp, pana la 31 decembrie 2009. in urma cu aproximativ o luna, domnul Emil Boc spunea ca daca programul se bucura de suuces va prelungi perioada dupa data stabilita. Dat fiind contextul politic actual ... mi-e greu sa ma pronunt.
»  KIWI Finance
1 (0/1)   
Noi va putem ajuta intr-o prima faza cu niste calcule, astfel incat sa aflati cu exactitate daca va incadrati la un credit, fie ipotecar standard sau poate un credit de nevoi personale cu ipoteca daca aveti pe ce pune ipoteca, insa numai daca ne lasati un numar de telefon sa luam legatura cu dumneavoastra. Si intr-adevar, este mult mai practic sa platiti o rata la casa voastra decat chirie. Timpul trece, dar este important sa il faceti sa treaca si cu folos. :)

@Irina Vasiliu - Draga Irina, brokerul de credite KIWI Finance nu percepe comision de la client si in plus iti ofera consultanta juridica pentru argumentarea corespunzatoare a dosarului.
#2. Irina Vasiliu | 14.10.2009 | 00:11
2 (0/2)   
Aveti idee care este comisionul unui broker de credite daca am nevoie sa se ocupe el de toate actele legate de o tranzactie. In special de umblat cu actele la banca, la evaluator...
#1. Matei Constantin Radu | 10.10.2009 | 06:26
2 (0/2)   
Buna Ziua , eu si sotia mea cautam sa cumparam o casa dar nu ne incadram in programul "Prima Casa" si am dorii o alta solutie . La noi din pacate situatia financiara este una pe hartie (cartea de munca) si alta in realitate.Am prefera totusi sa platim o rata decat chirie.
»   CONSO.ro
1 (0/1)   
Draga Matei,
Singura solutie este sa negociezi cu angajatorul o forma prin care veniturile tale sa capete caracter legal. Nu trebuie neaparat sa te prezinti la banca cu cartea de munca, poti sa dovedesti veniturile si prin contracte de colaborare, de drepturi de autor. Unele banci iau in considerare si diurnele, primele, etc.
Altfel, daca veniturile tale oficiale nu sunt suficiente, poti apela la unul sau mai multi co-debitori. Unele banci sunt destul de permisive in aceasta privinta, co-debitorii nu trebuie sa fie neaparat rude sau sa locuiasca la aceeasi adresa cu tine.
Pe Conso.ro sunt multe banci la care poti solicita un imprumut online, completand un formular relativ simplu. In numai cateva minute, dupa ce ai comparat creditele si ti-ai ales variantele preferate, poti depunde cererea ta la mai multe banci si vei fi contactat, intr-un interval de timp rezonabil, de functionari ai bancilor respective. Multa bafta!
Adauga comentariu
Nume:*
Email:
Comentariu:*
 Doresc sa fiu informat pe e-mail de aparitia unui nou comentariu la aceasta stire
NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul media.imopedia.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
FII PE FAZA
Imobiliare de criza. Fara perdea.
A venit momentul să ne luăm rămas-bun de la cei zece concurenţi care au alergat timp de aproximativ trei luni în Goana după casă. Oficial, primul reality-show imobiliar online din România a ajuns la ...
Asa cum am anuntat de saptamana trecuta, concursul Goana dupa Casa este la final , iar pe 17 Februarie, participantii nostri vor primi si premiile bine-meritate. Pe langa premiul principal, dormitorul oferit de ...
Goana după Casă a ajuns la final. Şi putem spune cu mâna pe inimă că primul reality show imobiliar online din România şi-a atins scopul. Cursa contra cronometru are nu unul, ci zece câştigători. Patru ...
După zugrăveală şi amenajari ce-i trebuie unui apartament? O petrecere de casă nouă, e bine ştiut. Şi pentru că tradiţia e tradiţie, Ligia şi Florin s-au conformat şi au pregătit prima lor petrecere în ...
Goana după casă a intrat cu dreptul în 2010. Noul an s-a dovedit a fi de bun augur pentru Cristina şi Răzvan, a căror răbdare a fost pusă la încercare în 2009. Astfel, după ce anul trecut cei doi au ...
Goana după casă a intrat pe ultima sută de metri. Cred că putem spune că primul reality-show imobiliar online din România şi-a atins scopul. Noi am arătat că se poate. Iar ei, concurenţii, v-au permis să-i ...
Am decis să facem referire la o casă pe care ţi-o permiţi, pentru că, încă de la început, trebuie clarificată noţiunea de ieftin. „Termenul «ieftin» este relativ", cred Ana şi Răzvan ...
A starnit curiozitati. A declansat reactii pozitive dar si negative. A atras admiratii, dar si dezamagiri... Iata ingreditentele unui adevart concurs: GOANA DUPA CASA, care la aproape nici doua luni de la lansare, a ...
Exact atunci când credeau, din nou, că au intrat pe ultima sută de metri în Goana după casă Cristina şi Răzvan s-au lovit de obstacole imposibil de trecut în momentul de faţă. "Din păcate, şi de data ...
Probleme în paradis!Nici n-a apucat să se usuce bine cerneala pe convenţia pentru rezervarea construcţiei, că Ana şi Răzvan au deja nemulţumiri cu privire la contractul de vânzare-cumpărare. Deşi multă lume ...
VIDEO                       vezi sectiunea video »
GDC:: PETRECERE DE CASA NOUA, LIGIA & FLORIN
Get Adobe Flash Player to be able to see this content
9483-pt-video.jpg
GDC:: Petrecere de casa noua, Ligia & Florin
8939-vio.jpg
Goana dupa Casa :: Final de an 2009
8730-adr.jpg
Adrian in Goana dupa Casa
8517-ligi.jpg
Ligia & Florin - in casa noua
8261-dm.jpg
Marius si Dana :: Militari Residence
8146-mc2.jpg
MONEY CHANNEL :: Goana dupa Casa
8056-prima_04-11-2009_18-30_18-32.jpg
PRIMA TV :: Anca Munteanu
7956-gdc.jpg
PRIMA TV :: Goana după casă
7922-Vlad_Kinn.jpg
Vlad Kinn sparge gheata cumparatorilor
7782-60378265-2.jpg
Si-au dat toti banii pentru o casa, dar tot pe dinafara au ramas!

Cele mai recente comentarii
RUTH EDWIN @ Dana & Marius
Numele meu este doamna Ruth Edwin, din România, un singur părinte, înainte ca soțul meu să moară să ne lase cu atâta datorii, [...]
aikaterine @ Dana & Marius
Buna, Numele meu este Aikaterine din România. Vreau să-i mulțumesc domnului James Parker, care ma ajutat să obțin un împrumut. [...]
Gricore Corneanu @ Ana & Razvan
La blocurile noi luati in calcul, fara sa intrebati pe nimeni, doar vazand : grosimea barelor de fier, care se pun cam la 1/2 [...]
catalin ch. @ Paula & Marius
salut marius!! eu sunt din Iasi - ne cunoastem. iti doresc multa sanatate si fericire tie si familiei. poate ne vedem cand mai [...]
dragos @ Ligia & Florin
felicitari pentru premiu. bravo, il meritati ca ati fost f activi si ati cumparat un apartament f misto ( cel putin asa se vede [...]
Cristina & Razvan
Buna seara , Chiar daca mai este ft putin timp pana pe data de 17 cand urmeaza sa ne vedem cu toti, nu ma pot abtine sa nu [...]
ungureanu @ Ana & Razvan
Am inteles ca deja ati dat de circa o sapatamina acontul pantru un apartament cu doua camere in zona PIATA PRESEI LIBERE si este [...]
Raluca @ Ana & Razvan
Hehehe, faceti party cu toti care v-am urmarit? :)) Hai serios, ati renuntat la apartamentul din Vitan Residence?
Ana - Razvan Rosulescu @ Ana & Razvan
@Ovidiu Panaitescu Multumim pt cuvintele frumoase, veti afla cu siguranta cand ne vom muta, va vom invita la petrecere sa va [...]
Sondaj
De cat timp cautati casa spre achizitie?
Din 2008 sau mai demult
Din primavara anului 2009
Din vara anului 2009
Din toamna anului 2009

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video