Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

1.000 de oameni s-au mutat în complexul rezidenţial Cosmopolis al turcilor de la Opus Land

Publicat: | Sursa: Ziarul Financiar | Numar afişări: 1832

Aproape 1.000 de oameni locuiesc în complexul rezidenţial Cosmopolis, realizat de dezvoltatorul imo­biliar turc Opus Land Development în partea de nord-est a Capitalei, în zona Pipera-Ştefăneşti, potrivit datelor furnizate de Opus Land.

sursa: zf.ro"În prezent, în complexul rezidenţial Cosmopolis locuiesc aproape 1.000 de persoane, 450 de unităţi dintre cele circa 700 vândute până acum fiind locuite", a declarat Claudia Nedelcu, marketing manager în cadrul Opus Land Development.

Compania a finalizat luna aceasta, în urma unei investiţii de circa 5,5 milioane de euro, încă 103 locuinţe în cadrul Cosmopolis, dintre care jumătate au fost vândute off-plan (încă din faza de construcţie). Până acum, în Cosmopolis a fost finalizată prima fază, care totalizează 586 de apartamente, iar în faza a doua au fost date în folosinţă în prima jumătate a anului acesta 62 de apartamente, iar luna aceasta încă 103 locuinţe (dintre care 8 vile şi restul apartamente), astfel că în prezent există 751 de unităţi locative terminate.

"Noutatea pe care o aducem este reprezentată de vilele înşiruite, un produs nou în oferta noastră. 7 din cele 8 vile pe care le livrăm sunt vândute deja", a declarat Ahmet Buyukhanli, acţionarul majoritar al dezvoltatorului imobiliar.

Preţul unei vile este de 90.000 de euro plus TVA, suprafaţa fiind de 112 metri pătraţi. Pe de altă parte, în cazul apartamentelor finalizate în octombrie, preţurile variază de la 38.000 de euro fără TVA (studiouri) până la 150.000 de euro fără TVA (duplexurile cu 4 camere).

Au mers pe suprafeţe mai mici

Buyukhanli, care estimează că până acum investiţiile în Cosmopolis s-au ridicat la circa 200 de milioane de euro, spune că atunci când va fi finalizat, complexul rezidenţial, construit în mai multe faze, va cuprinde peste 5.000 de locuinţe. "Până în 2015, când vom termina a doua fază a proiectului, ne aşteptăm să livrăm 250-300 de unităţi locative pe an", a spus Buyukhanli. Astfel, dezvoltatorul vrea să finalizeze circa 1.200 de unităţi locative până în 2015, investiţia ridicându-se la circa 55 de milioane de euro: 40 de milioane de euro pentru 1.000 apartamente şi încă 15 milioane de euro pentru 200 de vile.

El a precizat că dacă în prima fază a proiectului

s-a mers pe locuinţe cu suprafeţe mai mari, cel mai ieftin apartament, de 76 metri pătraţi, având un preţ de circa 80.000 de euro, în a doua fază s-au redefinit spaţiile. "Am construit locuinţe de dimensiuni mai mici, care să fie accesibile clienţilor. Acum ştim care sunt stadardele de locuit ale clienţilor şi adaptăm locuinţele la cererea din piaţă", a spus Ahmet Buyukhanli, acţionarul majoritar al Opus Land Development.


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video