Un conac exclusivist din Dallas a devenit cea mai scumpă proprietate scoasă la vânzare din Statele Unite ale Americii, după ce a fost listată pentru fabuloasa sumă de 135 milioane dolari. Propritarul este un multimilionar american, ce a achiziţionat luxoasa locuinţă în urmă cu 16 ani.

29435-1_the_crespi_hicks_estate.jpgMoşia Crespi-Hicks se întinde pe o suprafaţă de peste 10 hectare şi conţine o clădire principală (cu cinci etaje), o casă lângă piscină (cu trei etaje), precum şi o casă de oaspeţi (cu două etaje), suprafaţa locuibilă totală fiind de aproape 4.000 mp. De asemenea, proprietatea include o sală de cinema, un bar în stil Art Deco, un teren de tenis, sală de fitness, precum şi grădină de legume şi de trandafiri.

Proprietarul actual este multimilionarul pasionat de sport Tom Hicks, ce a deţinut în trecut echipa de hochei Dallas Stars, echipa de baseball Texas Rangers şi clubul britanic de fotbalLiverpool.

  • Tom Hicks figurează în lista Forbes 400 a celor mai bogaţi americani
  • Multimilionarul şi-a achiziţionat locuinţa în urmă cu 16 ani şi a investit circa 100 milioane dolari în restaurare
  • Proprietatea se află în cartierul exclusivist Mayflower Estates, unde locuieşte şi fostul preşedinte american George W. Bush

Impresionanta proprietate poartă semnătura arhitectului elveţian Maurice Fatio, faimos pentru lucrările sale din New Yorkul anilor ’20. Lucrările de restaurare din ultimii ani s-au desfăşurat sub atenta supraveghere a arhitectului Peter Marino şi au durat aproape 10 ani. Ca orice proprietate extrem de luxoasă, Crespi Hicks are detalii unice, printre care biblioteca placată cu lemn de nuc din secolul XIX sau bucătăria principală placată cu pardoseală olandeză din secolul X.

PE ACEEAȘI TEMĂ - Vezi fotografii dintr-un apartament amplasat în cel mai luxos ansamblu rezidențial din lume

 

5 February 2013