Fostii proprietari sau mostenitorii caselor nationalizate mai au doua saptamini la dispozitie pentru a completa dosarele de revendicare. Data finala de depunere a actelor care sa sustina notificarile existente sau de depunere a noi notificari este de 14 martie.

Este posibil ca, in perioada urmatoare, o parte din notificarile adresate Primariei Capitalei sa fie transmise prefecturii, ca urmare a inaintarii gresite a acestora de catre solicitanti, astfel incit numarul celor aflate in competenta prefecturii sa creasca.

Potrivit Legii 10/2001, privind restituirea caselor preluate abuziv de stat in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, prefectura analizeaza dosarele prin care se cer despagubiri banesti contra proprietatilor care nu pot fi retrocedate, in timp ce Primaria se ocupa numai de restituiri in natura a bunurilor revendicate. Pina in prezent, la prefectura, au fost primite circa 2.000 de notificari, valoarea despagubirilor solicitate fiind de aproximativ 1.250 de miliarde lei, 129 milioane dolari si 1,8 milioane euro, in total aproape 6.000 de miliarde lei, echivalentul a doua treimi din bugetul Capitalei pe acest an. Primaria Capitalei trebuie sa rezolve aproape 40.000 de dosare.

Pina la ora actuala, au fost puse in posesie 925 de persoane.

I.A.

4 March 2003