La patru luni de la intrarea Romaniei in UE, pana si cele mai exagerate estimari ale analistilor imobiliari se dovedesc acum complet depasite. Vilele din centrul Capitalei au ajuns sa coste cu mult peste 10 milioane €. Asta in conditiile in care, sustine analistul imobiliar Arthur Silvestri, anul trecut, vedeta vanzarilor de lux in Franta a fost un castel situat la 20 km de Paris, cumparat cu 8,3 milioane €. Un mizilic, daca ar fi sa dam crezare surselor postului tv Money Channel, potrivit carora cea mai mare tranzactie de pe piata imobiliara bucuresteana a fost in 2006, vanzarea cu 16 milioane € a unei vile din Dorobanti.

Cum analistii imobiliari nu ne-au putut confirma aceasta informatie, va prezentam cele mai scumpe case de lux scoase la vanzare la ora actuala, in fruntea carora se afla o vila de 15 milioane de euro, tot din Dorobanti.

15.000.000 €

Vila este cea mai veche locatie de ambasada  si resedinta diplomatica din Romania. Construita in anul 1923 in stil brancovenesc si neoromanesc, casa prezinta conditiile ideale pentru o ambasada, ceea ce ii creste foarte mult pretul, potrivit lui Viorel Ionascu, director de vanzari Stentor Imobiliare. Constructia e alcatuita din demisol, parter, un etaj si mansarda si are 12 camere. Interiorul dispune de finisaje de lux. Are o curte in suprafata de 650 mp, precum si un garaj cu patru locuri. In prezent, este resedinta ambasadorului Finlandei la Bucuresti.

10.000.000 €

O alta locuinta de lux, rupta parca din revistele hollywoodiene, e situata in zona Pipera. Casa a fost terminata in 2000, are o suprafata construita de 1.560 mp si o curte de 4.520 mp. Are demisol, parter, trei etaje si pod. Vila are o parcare de 20 locuri si un garaj pentru sapte masini. Resedinta in stil mediteraneean are mai multe terase, un miniclub, pardoseala din lemn de salcam si parchet cu insertie de mar si pin.

Becali si-a cumparat palat cu 20 de camere - 7.000.000 €

In vara anului trecut, Gigi Becali si-a achizitionat fostul sediu al Ambasadei Argentinei. Cladirea cumparata de Becali a fost construita in anul 1920 de industriasul Max Auschnit. Palatul, situat pe Aleea Alexandru, are peste 20 de camere. Pentru achizitionarea lui, latifundiarul din Pipera a platit 7 milioane de euro.  Pentru renovarea palatului, Becali a mai scos din buzunar cel putin trei milioane de euro pentru ca 'tot ce a fost inainte poleit cu aur va fi si acum, iar la sfarsit va arata chiar mai frumos decat inainte'.

Sursa

4 April 2007