Din cele 3.500 de locuinţe finalizate sau aflate în curs de finalizare în următoarea jumătate de an, 3.000 aparţin investitorilor speculativi, iar restul de 500, este oferta dezvoltatorilor.

3.000 de locuinţe noi din Capitală aparţin speculatorilor „Scăderea preţurilor va fi susţinută şi de oferta care vine pe piaţă din partea speculatorilor şi care au prins creşteri de preţuri de până la 45%. În aceste condiţii, cei care au cumpărat în 2006 pot vinde acum în profit şi dacă acordă discount-uri de 30%. Aceştia vin cu preţuri de dumping", a declarat Ilinca Păun, directorul departamentului rezidenţial din cadrul companiei Colliers International România, citată de Mediafax.

Cei mai mari speculatori care au achiziţionat apartamente în ansamblurile noi sunt Benevo, care a cumpărat 900 de locuinţe în Bucureşti, din care nu a vândut decât cinci din noiembrie şi până acum, şi România Invest, care are 800 de unităţi în portofoliu. Anul trecut au fost vândute 3.600 de locuinţe noi în proiectele de mari dimensiuni în Capitală.

Sursa

28 January 2009