0-920-thumb300_paul20buciuta_rompres_1929504.jpgIMOBILIAR - Plouă cu cartiere rezidenţiale

Avalanşa de proiecte rezidenţiale va aduce pe piaţă circa 35.000 de unităţi locative în următorii doi ani. În ciuda concurenţei, preţurile locuinţelor nu vor scădea, vor creşte însă într-un ritm mai lent.

Numărul proiectelor rezidenţiale creşte de la zi la zi. Investitorii, străini sau români, lansează aproape zilnic câte un cartier rezidenţial în Bucureşti sau în oraşele importante din ţară. Noile proiecte au început să pună o oarecare presiune pe preţ, motiv pentru care apartamentele nu se vor mai scumpi în acelaşi ritm ca până acum, a declarat preşedintele Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare (ARAI), Ruxandra Cleciu, la Congresul Internaţional Imobi­liar care se desfăşoară la Bucureşti, între 11 şi 13 octombrie. Ritmul construirii de noi proiecte rezidenţiale s-a accelerat de la 1.000-2.000 de unităţi locative dezvoltate anual, în perioada trecută, la 20.000 de unităţi noi anunţate anul acesta. “Concurenţa este mult prea mare, sunt prea mulţi jucători pe domeniul imobiliar şi de aceea preţurile nu mai pot creşte foarte mult, ci cu un ritm mediu de 10%-15% anual”, a declarat Ruxandra Cleciu.

Proiecte

Ultimele proiecte anunţate ieri totalizează un număr de 750 de apartamente ce vor fi construite în Capitală, dar şi în Costineşti. Apolodor Construct va ridica patru imobile lângă centrul comercial City Mall, care vor tota­liza 400 de apartamente, din care în prima fază 59, a anunţat Casiana Baciu, broker imobiliar la Asco Properties, promotorul proiectelor. Apartamentele vor avea două, trei şi patru camere, preţurile pornind de 1.210 euro pe metru pătrat. Aceeaşi firmă va mai construi între 250 şi 400 de apartamente în zona Titan din Capitală. Firma Moscopolis va construi două complexe rezidenţiale în Costineşti, care vor cuprinde în total 100 de apartamente. Unul dintre proiecte este amplasat pe faleza din Costineşti, în zona rezidenţială Forum – Vox Maris, şi va cuprinde 49 de apartamente. Cel de-al doilea proiect, Casablanca, cuprinde 50 de locuinţe, cu suprafeţe cuprinse între 31 şi 105 metri pătraţi. Preţurile locuinţelor din cele două proiecte sunt cuprinse între 1.150 de euro pe metru pătrat şi 1.200 de euro pe metru pătrat.

Sursa

15 October 2007