0-147-hoteldeluxindubai.jpgServiciile de cinci stele, cerul insorit, cunoscuta ospitalitate araba, standardele de viata foarte inalte, siguranta, toate acestea au facut din Dubai una dintre destinatiile preferate ale turistilor, dar si a celor care se afla in cautarea de proprietati. Capitala Emiratelor Arabe Unite si a Orientului Mijlociu, Dubai a introdus posibilitatea ca strainii sa achizitioneze terenuri, dand o lege de liberalizare a acestui domeniu. Dubai poate oferi mii de proprietati de lux. Mediul economic fara taxe, usurinta reinnoirii vizelor de rezidenta, boom-ul din turism sunt alte atuuri ale locatiei arabe. In present, in Dubai sunt construite 87.000 de noi proprietati. Capitala araba are o populatie putin peste 1 milion de locuitori, iar fiecare dintre developerii imobiliari are in spate un seic.

 

Dubai are rezerve limitate de petrol, care se estimeaza ca vor fi epuizate in cativa ani si ca urmare, autoritatile de aici au stabilit ca pentru viitor tara va "domina" lumea in domeniul turismului. Guvernul intentioneza sa creasca populatia la 3 milioane, in doar doi ani, iar pentru aceasta este necesar ca Dubaiul sa fie o locatie atractiva pentru a trai si, de asemenea, un loc de unde se pot achizitiona usor proprietati. Dar preturile sunt pe masura bogatiei Dubaiului. De exemplu, pentru 165.000 euro se poate cumpara un apartament spatios, cu un singur dormitor, intr-unul din luxoasele turnuri Manchester Tower, construite langa port. La circa 202.600 euro ajunge pretul unui apartament cu doua dormitoare, pana la 300.000 euro pentru trei dormitoare. Pentru cumparare, 15 la suta din suma trebuie depusa pentru rezervarea apartamentului, initial, ca depozit la banca, apoi 25 la suta trebuie platita la o luna de la constituirea depozitului, cate 10 la suta la construirea a cate 10 etaje, pana la etajul 30. Ulterior, viitorul proprietar trebuie sa mai achite inca 15 la suta la constructia completa a cladirii, iar inca 15 la suta se vor achita la momentul ocuparii efective a apartamentului. Intrarea in somptuoasa cladire se face printr-un hol impresionant, dispune de o piscina mare, o arie de joaca pentru copii, o zona comuna pentru a pregati gratar.

Restaurant si supermarket, lifturi de mare viteza, parcare acoperita, paza 24 din 24 ore sunt alte faciltati de care vor beneficia proprietarii unui astfel de apartament. Un alt exemplu este cel al proiectului "Orasul Arabiei", care include si un complex de 45 de nivele, cu apartamente de lux. Fatada ofera o priveliste catre Dubailand, unul dintre cele mai mari zone comerciale si de petrecere a timpului liber din lume. Complexul include apartamente cu una, doua, trei camere, duplexuri, penthouse, creand o zona rezidentiala exclusiva. Pretul de pornire pentru un apartament cu un singur dormitor este de 124.000 euro. Intre facilitati se numara utilizarea ultimelor tehnologii intranet, bucataria este complet echipata, podeaua de ceramica. Cine este interesat de un apartament cu doua dormitoare trebuie sa achite 238.000 euro, iar cei care opteaza pentru 3 dormitoare trebuie sa scoata din buzunar 400 000 euro.

Sursa

12 February 2007