Stadioanele Steaua și Arcul de Triumf vor fi modernizate. Valoarea totală a investițiilor este de aproximativ 428 de milioane de lei, iar finanțarea va fi asigurată de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerului Tineretului și Sportului.

uefa.jpg

"Astăzi vom aproba indicatorii tehnico-economici ai obiectivelor de investiții Stadionul Steaua și Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții. Acest act normativ este necesar, întrucât cele două stadioane au fost declarate, alături de Dinamo și Rapid, stadioane de interes public și de importanță națională pentru organizarea, la București, a unor meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020", a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Suma alocată stadionului Steaua, care va avea capacitatea totală de 30.500 de locuri și suprafața de 70.000 de metri pătrați, este de 301,77 milioane de lei. Lucrările vor dura 25 de luni.

Modernizarea stadionului Arcul de Triumf, care va avea capacitatea de 8.100 de locuri și suprafața de 17.126 de metri pătrați, va costa 126,41 de milioane de lei. Lucrările vor dura 23 de luni.

7 March 2018