Executivul a aprobat, în şedinţa de azi, declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată aflate pe amplasamentele lucrărilor la Autostrada Bucureşti - Constanţa, tronsonul 6, Cernavodă - Constanţa, Autostrada Nădlac-Arad şi a variantei de ocolire a municipiului Constanţa, potrivit Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean, fondurile alocate pentru plata despăgubirilor pentru aceste proiecte sunt de aproximativ 187 de milioane de lei.

În cazul proiectului referitor la Autostrada Bucureşti - Constanţa, tronsonul 6, Cernavodă - Constanţa, Guvernul a decis alocarea sumei de aproximativ 87 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor actualilor proprietari.

Pentru Autostrada Nădlac-Arad, suma destinată despăgubirilor este de 63 de milioane de lei. Fondurile alocate despăgubirilor din aceste cazuri provin din bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, a precizat Ioana Muntean.

'Pentru exproprierea imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării varianta de ocolire a municipiului Constanţa, suma alocată se ridică la aproximativ 37 de milioane de lei.


Sursa

29 April 2010