5,4 milioane de dolari pentru 10 hectare in Bucharest West




Curierul National - 11.08.2006
 

Compania britanica de investitii imobiliare Equest Balkan Properties (EBP), axata pe afaceri din sectorul de profil in Europa de Sud-Est, a anuntat ieri ca a achizitionat circa 10 hectare de teren in parcul logistic Bucharest West.
Suma investitiei se ridica la aproximativ 5,4 milioane de dolari.

Equest Balkan a anuntat ca urmeaza sa investeasca aproximativ 26 de milioane de dolari pentru dezvoltarea unei suprafete de pana la 65.000 metri patrati de spatii logistice moderne si spatiu de depozitare.
Pentru perioada in care gradul de ocupare al proiectului va fi complet, compania estimeaza ca randamentul net va depasi 11%.

Multinationalele garanteaza calitatea proiectului

"Suntem mutumiti sa anuntam achizitia acestui teren in Bucharest West, pe care il consideram unul dintre cele mai importante parcuri logistice si de industrie usoara din regiunea balcanica.
In urma achizitiei, EBP va avea acces la acest segment in crestere al pietei de proprietati din Europa de Sud-Est", a declarat intr-un comunicat Petri Karjalainen, managing partner la Equest Partners Limited, compania de consultanta a EBP. Conform lui Karjalainen, Bucharest West va deveni una dintre principalele locatii pentru activitatile de depozitare si industrie usoara din zona Bucuresti.

Acesta a dezvaluit ca printre viitorii ocupanti ai parcului se numara o serie de companii multinationale, precum si importante firme locale.
Companiile Schwartzmuller, AAA Auto - Opel, Roto si Mercedes Trucks sunt cateva dintre firmele ce vor popula parcul logistic.
Faptul ca acestea au inchiriat deja sau chiar au cumparat spatii in Bucharest West, garanteaza calitatea proiectului, a apreciat Petri Karjalainen.

Autostrada Bucuresti - Pitesti a preluat stafeta

Bucharest West, unul dintre cele mai mari parcuri de logistica din Romania, va fi construit la jonctiunea km 14 pe Autostrada Bucuresti - Pitesti.
Beneficiind de acces direct la Aeroportul Henri Coanda si Marea Neagra, parcul se va desfasura pe o suprafata totala de aproximativ 100 de hectare. Valoarea totala a proiectului este estimata la 300 de milioane de euro.

Daca pana in urma cu putin timp dezvoltatorii spatiilor industriale preferau centura rutiera a Capitalei si zona de nord, lucrurile au capatat o turnura brusca. Trendul evident il reprezinta Autostrada Bucuresti - Pitesti.
Aceasta tendinta a fost alimentata de disponibilitatea tot mai rara a terenurilor in jurul centurii, de traficul din ce in ce mai intens cat mai ales de preturile piperate ale terenurilor, in ciuda dimensiunilor reduse, punct slab pentru dezvoltarea proiectelor mari.

Incepand cu 2004, autostrada A1 a reprezentat solutia optima pentru amplasarea parcurilor logistice.
Pe langa Bucharest West, au fost demarate numeroase proiecte de amploare printre care Cefin Logistic Park, care anul acesta va oferi 80.000 mp de depozite, ProLogis Bucharest Park, amplasat la jonctiunea km 22 si urmeaza sa fie inaugurat pe piata pana la sfarsitul anului, Rynart, ce ofera 20.000 mp construiti in urma unei investitii totale de peste 25 de milioane de euro.

Citeste articolul integral in Curierul National


Diana Drinceanu
Curierul National
 

11 August 2006