Specialistii imobiliari recomanda cumparatorului de locuinte noi cateva masuri de precautie, in contextul inmultirii insolventelor dezvoltatorilor.

sursa:dailybusiness.roAnalistii imobiliari ii sfatuiesc pe clienti sa achizitioneze in special locuinte din proiecte rezidentiale noi deja finalizate, dar sa nu scape din vedere verificarea specificatiilor tehnice si calitatea lucrarilor de constructie.

In cazul in care acestia se orienteaza catre un pret mai mic pentru o casa dintr-un proiect aflat in constructie, trebuie sa selecteze cu si mai mare grija acel proiect, deoarece insolventele din domeniu sunt in crestere, iar executarile silite nu vor putea sa mai fie evitate mult timp.

Cativa specialisti in imobiliare au trasat, pentru DailyBusiness.ro, 5 sfaturi punctuale despre cum poate clientul sa evite sa-si blocheze banii intr-un proiect rezidential "mort".

1. Feriti-va de proiectele fara vanzari sustinute

Inainte de achizitionarea unei locuinte intr-un proiect rezidential, fie acesta si aproape de finalizare, clientul trebuie sa fie foarte atent la marimea dezvoltatorului si stabilitatea financiara a acestuia, la ritmul constructiei, dar si la dinamica de vanzari.

 

Potrivit lui Valentin Ilie, directorul executiv al Coldwell Banker, clientii ar trebui sa evite proiectele rezidentiale care nu au facut vanzari in acest an si nu si-au adaptat nivelul de pret la cel al pietei, pentru ca "risca sa-si blocheze banii in proiecte moarte".

Sursa

17 December 2009