Primăria sectorului 6 va cheltui circa 52.600 euro pentru furnizarea şi plantarea a 64.000 de bucăţi de arbuşti din specia Hibiscus Syriacus, licitaţia urmând să aibă loc în 25 noiembrie, iar finalizarea contractului, în ultima zi a acestui an.

15215-copaci.jpgArbuştii trebuie să aibă vârsta de 2-3 ani, o înălţimea minimă de 1,3 metri, tulpina ramificată, cu minimum 3-4 lăstari principali, iar rădăcina bine dezvoltată şi bogat ramificată, se specifică în caietul de sarcini al licitaţiei pentru cumpărarea arbuştilor. Culorile acceptate ale florilor sunt mov, alb şi lila conform unui anunţ de participare postat pe site-ul guvernamental de licitaţii publice.

Totodată, arbuştii trebuie să nu aibă boli şi dăunători, iar procentul maxim de nereuşită acceptat după plantare este de 5%. În plus, arbuştii trebuie livraţi în baloturi protejate cu un material biodegradabil.

Potrivit specialiştilor, la această specie de arbuşti, căldura este o condiţie de îngrijire ce trebuie avută în vedere, cel puţin la plantele proaspăt transplantate. În ciuda acestui lucru, specia se numără printre cele rezistente la iernile geroase.



22 November 2010