Preţul mediu al locuinţelor din cadrul ediţiei de toamnă a târgului Timon este de 900 euro/mp, în timp ce apartamentul cel mai scump costă 1.400 euro/mp.

"Scopul acestui târg este acela de a aduce vizitatorilor oferte de piaţă relevante, la un preţ mediu de sub 900 de euro/mp, ceea ce reprezintă 55% din valoarea indicelui BREI N comunicat în luna august a acestui an, de 1.647 euro/mp. Având în vedere că sub acest nivel peţurile nu pot scădea, astfel încât să oferim modalităţi flexibile de finanţare", a declarat organizatorul Timon Vlad Vlăsceanu, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, în prezent există circa 150 de proiecte anunţate în Bucureşti, din care 65% au şanse de finalizare, astfel încât, în anul 2011 se va ajunge la un stoc de 17.235 de locuinţe noi în Capitală.

"Durata medie a unei locuinţe autohtone este de 50 de ani, iar în aceste condiţii 60% dintre locuinţele din patrimoniul imobiliar al ţării au fost construite în anul 1977. Apartamentele ar trebui evaluate de fapt şi în funcţie de cât de bătrâne sunt, iar ciclul lor ar trebui înnoit", a declarat Dan Ioan Popp, preşedintele Impact.

Potrivit organizatorilor Timon, 51% dintre locuinţele prezentate în cadrul târgului sunt locuinţe noi, iar expozanţii prezenţi oferă condiţii felxibile de finanţare şi aproape 90% dintre ei vor acorda rate directe, de până la 12 ani.

5 December 2009