Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

A căzut ultimul bastion al preţurilor în imobiliare: ieftinirile continuă şi în cele mai ocrotite zone în faţa crizei

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 5165

Criza economică afectează mult mai greu imobiliarele de lux. Este o certitudine şi unul dintre motivele pentru care bogaţii lumii nu renunţă să investească în proprietăţi, nici măcar în vremuri tulburi. Proprietăţile de lux situate în zone strategice sunt cu atât mai valoroase. Iar unul dintre aceste locuri este, prin tradiţie, Parisul. Dar nici luxul nu este imun în faţa crizei, aşa că preţurile proprietăţilor din Paris, considerate unele dintre cele mai scumpe din lume, au intrat într-un trend continuu de scădere.

house-underwaterPreţul proprietăţilor din Paris scade văzând cu ochii. Ieftinirile sunt lesne de observat chiar şi pe termen scurt. Spre exemplu, în doar trei luni, de la sfârşitul anului trecut până la începutul acestui ani, ieftinirea este de 70 euro/mp. Chiar şi aşa, Locuinţele din Franţa s-au scumpit în 2011, dar urmează o perioadă în care proprietăţile se vor devaloriza Paris rămâne oraşul cu cele mai scumpe proprietăţi din Franţa, astfel că aici s-au înregistrat şi cele mai mari creşteri de preţ pe ... preţurile finale sunt greu de imaginat pentru un om normal. Este vorba despre un preţ mediu de 8.300 euro/mp, conform Camerei Notarilor din Paris-Ile-de-France. În acest ritm, experţii imobiliari se aşteaptă ca, luna viitoare, preţul mediu să ajungă la 8.100 euro/mp. Astfel, pentru un apartament cu două camere şi o suprafaţă de 63 mp, preţul poate ajunge la un milion de euro, dacă este cu vedere spre Tour Eiffel. Preţul scade puţin pentru un apartament cu două camere şi 70 mp într-un cartier decent, ajungând la 860.000 euro.

Cei care îşi permit însă aceste preţuri, nu ezită să cumpere. Investiţia este clar profitabilă. De fapt, Franţa trece printr-o perioadă în care numărul tranzacţiilor creşte puternic. Anul trecut a fost stabilit un nou record pentru tranzacţii, cu 858.200 contracte de vânzare-cumpărare încheiate. Recordul anterior data din 2006, când s-au semnat 837.000 tranzacţii. 

CITEȘTE ȘI: În Turcia, activitatea imobiliară nu a fost încetinită de recesiunea globală În timp ce alte ţări europene mai populare au avut de suferit de pe urma recesiunii globale, piaţa imobiliară din Turcia a înflorit, ... Aproape de România, activitatea imobiliară nu a fost înceitnită de criza economică. Află unde! 

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video