A inceput popularea cartierului Brancusi
News Cafe - 16.11.2005
 

Cel mai mare cartier de locuinte pentru tineri din tara - Cartierul Brancusi - a fost inaugurat ieri de autoritati, iar 1.180 de tineri vor putea chiar de azi sa se mute in casa noua. Locuintele au fost construite prin programul Agentiei Nationale pentru Locuinte - Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii, iar dupa finalizarea apartamentelor, ANL le-a predat Primariei sectorului 6, careia i-a revenit sarcina de a le repartiza.


Noul amplasament, situat la intersectia bulevardului Timisoara cu Valea Oltului, la marginea cartierului Drumul Taberei, este format in total din peste 4.500 de apartamente, dispuse pe o suprafata de 54 de hectare, impartite in patru zone. Prima zona finalizata si inaugurata ieri este A, care cuprinde 1.180 de locuinte. Programul este destinat tinerilor care nu isi permit sa inchirieze unul de pe piata libera, investitia fiind oferita de la bugetul de stat si de la bugetele locale, precum si din credite externe.

Potrivit ministrului pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, construirea celor 1.340 de locuinte date ieri in folosinta a costat 1.340 miliarde lei vechi, din care autoritatile locale au oferit 205 miliarde, restul fiind furnizate de MTCT si alte surse guvernamentale. Inaugurarea cartierului Brancusi intervine dupa mai multe scandaluri referitoare la modul in care primaria sectorului 6 a efectuat repartizarea apartamentelor, dupa ce pe listele de repartitie au aparut mai multe nume ale responsabililor din primarie, ale rudelor acestora sau ale unor membri de marca din coalitia aflata la guvernare.

Mariana Belu - Curierul National

16 November 2005