Astăzi a început Project Expo, ediţia de toamnă. Zeci de vizitatori au venit la târg încă de la ora deschiderii, atraşi de ofertele tentante. Ofertele pentru bugete mici sunt cele mai bine reprezentate la expoziţia imobiliară. Sume precum 40.000 euro sunt suficiente chiar şi pentru achiziţia unei case.

26365-project-expo.jpgDupă patru ani de criză, numărul dezvoltatorilor care construiesc pentru clienţii cu bugete mici a crescut simţitor. La ediţia de septembrie a târgului Project Expo sunt zeci de oferte de acest tip, iar clienţii au reacţionat imediat. Încă de la ora deschiderii, cei în căutare de locuinţe au sosit la târg pentru a studia locuinţele disponibile.

Nu am un buget prea mare, acum câţiva ani, când căutam locuinţe la preţul acesta, mi se râdea în nas. Acum sunt atât de multe oferte pentru bugetul meu, încât nu ştiu pe care să o aleg. Mă gândeam iniţial la trei camere, dar văd că pot să îmi cumpăra şi o casă”, spune Marian Tănase, vizitator.

Vile cu suprafeţe generoase, la preţ de apartament, pe terenul clientului sau deja construite

De altfel, casele la preţ de apartament reprezintă atracţia târgului. Pentru 37.500 euro + TVA 5%, clienţii pot construi o casă cu trei camere. Condiţia este să aibă terenul lor.

Clienţii au reacţionat foarte bine la această ofertă, avem câte două-trei lucrări în execuţie simultan, durează doar câteva săptămâni construcţia datorită materialelor pe care le folosim şi arată impecabil la final”, spun oficialii Alamco.

Pentru cei care nu au deja pământul, există posibilitatea să cumpere o vilă cu etaj cu o suprafaţă de 110 mp şi 300 mp teren, la un preţ de 51.000 euro.

Este vorba despre un complex de vile construit în comuna Berceni, ele sunt deja finisate la exterior. Asta pentru că am observat că mulţi clienţi preferă să plătească o sumă mai mică iniţial şi să continue lucrările în ritmul lor. Pentru cei care vor totuşi vila complet finisată, inclusiv la interior, preţul final este de 71.000 euro”, spun oficialii Premier Service.  

Drumul până la periferia oraşului nu mai este un aspect care sperie clienţii

Preţurile mici sau foarte mici sunt, în general, pentru ansamblurile rezidenţiale din afara Bucureştiului, dar pentru a atrage clienţii, dezvoltatorii s-au ocupat ca acestea să fie poziţionate cât mai aprope de intrarea în oraş şi au investit în infrastructură şi căi de acces.

Toate oraşele mari ale lumii au o cultură bine dezvoltată a suburbiilor. Acolo se refugiază toţi cei care vor o casă bună, într-un loc liniştit, evitând costurile fabuloase pe care le-ar plăti dacă ar sta în centrul oraşului. În plus, nu se mai poate vorbi despre drumuri noroioase sau acces dificil, uneori ajungi mai repede la periferie decât în cartierele muncitoreşti”, spun reprezentanţii Ozone Homes.

Totuşi, pentru cei care sunt dispuşi să plătească mai mult pentru a locui în inima Capitalei, încă există mai multe proiecte care să le satisfacă nevoile. Alba Iulia Residence, Vitan Residence sau Ilioara City Heights sunt doar câteva dintre numele care, în cadrul Project Expo, se adresează acestei categorii de clienţi. Preţurile variază de la accesibil la mediu superior. Astfel, în timp ce în Vitan Residence, un apartament cu două camere are un preţ de pornire de 66.700 euro, în Alba Iulia Residence preţul urcă până la 170.000 euro, pentru trei camere. 

 

CITEȘTE ȘI: Apartamente pe două etaje la 50.000 euro, pentru clienţi cu bugete mici şi fără prejudecăţi


 

14 September 2012