Ediţia de toamnă a Târgului Naţional Imobiliar s-a deschis astăzi. Organizatorii promit cele mai mici preţuri din ultimii doi ani. Expozanţii au venit pregătiţi cu oferte atractive, promoţionale pe perioada târgului pentru a-i convinge pe bucureşteni că acum este un moment bun pentru investiţii.

sursa:gandul.info„La TNI vizitatorii vor găsi apartamente noi, dar şi vechi. Ca de obicei fiecare expozant are o ofertă specială disponibilă în perioada târgului, dar ce diferă faţă de alte ediţii este preţul mult mai avantajos atât pentru locuinţe noi, cât şi pentru cele vechi, bonusurile oferite şi flexibilitatea în ceea ce priveşte plata.

Cel mai mic preţ pe metru pătrat construit de la TNI este de 420 Euro cu TVA inclus, iar cea mai ieftină locuinţă costă 14.000 Euro şi este vorba de o garsonieră din centrul staţiunii Sinaia" susţine Cristina Mardare, PR Manager TNI.

Deschiderea oficială a celei de-a XII-a ediţii a târgului de la Palatul Parlamentului este marcată de conferinţa "2011 start imobiliar vs colaps", eveniment ce reuneşte formatori de opinie şi specialişti din piaţa imobiliară.

„Piaţa rezidenţială este ca o moară de tip vechi: când curge multă apă pe râu, adică există bani pe piaţă şi investitori, macină bine, când nu, oamenii stau cu grâul în saci. E puţin probabil însă ca râul sa sece de tot şi să nu mai macine nimeni.

Comparând preţurile caselor din 37 de ţări, inclusiv România, am văzut că în 2009 au fost 32 de ţări „pe minus" şi doar cinci „pe plus". În 2010, în acelaşi eşantion, situaţia este mult mai echilibrată: există 16 ţări în care s-au înregistrat creşteri de preţuri ale locuinţelor şi 17 ţări cu scăderi" susţine Maria Seder Neda, analist imobiliar.

Aşa cum v-am obişnuit Imopedia.ro este prezentă la TNI, în poziţia de leader, la standul numărul unu. Imopedia.ro a adus la târg cifre concrete în ce priveşte piaţa imobiliară.

"Proprietarii au înţeles că dacă nu lasă la preţ au tot mai puţine şanse să vândă. Acum, 91% dintre ofertele active de apartamente vechi se încadrează in 100.000 Euro, în timp ce în primăvară, erau 76%. Peste acest buget concurenta cu apartamentele noi este tot mai mare, iar cumpărătorii se orientează prioritar spre acestea. Referitor la cerere, în această perioadă avem 88% căutări în bugetul de 100.000 Euro (fata de 84% în primăvară)", declara Răzvan Muntean, manager general Imopedia.ro.

„Nu cred în extreme: nici în asset bubble, nici in colaps. Ne aflam într-un moment în care leaderii de piaţă sunt cei care îţi stau alături nu doar astăzi, ci şi mâine, şi peste ani de zile. Este cazul ca specialiştii, consultanţii să se impună şi să-şi ocupe locul cuvenit. Sunt prea multe păreri în piaţă, păreri care vin din voci ce de multe ori nu au legătură cu experienţa concreta în piaţă imobiliară. Părerile dăunează unei sfere economice care - practic - este motorul de dezvoltare a unei ţări. Este cazul ca profesioniştii, specialiştii, formatorii reali de opinie să se mobilizeze şi să aducă o nota de stabilitate. Conferinţa TNI este ocazia perfectă pentru acest lucru," este de părere Luciana Petrescu, director general Net Worth Advisory.13702-untitled-2.jpg

Mai multe amănunte despre discuţiile şi concluziile din cadrul conferinţei de deschidere a Târgului Naţional Imobiliar veţi afla numai pe Imopedia.ro.

23 September 2010