Târgul Imobiliar Naţional, tIMOn, îşi deschide azi porţile pentru prima ediţie din acest an. Este un eveniment atipic, la care vânzarea de locuinţe va înseamnă doar o parte din activităţile desfăşurate. Mai există şi conferinţe tematice precum şi un târg de locuri de muncă precum şi o expoziţie de decoraţiuni interioare.

17529-timon.jpgOferta din acest an de la tIMOn conţine peste 10.000 de locuinţe noi şi vechi, în Bucureşti şi provincie, cu o valoare de piaţă cumulată de peste 700 de milioane euro. Expozanţii au înţeles că este din ce în ce mai greu să vândă locuinţe în stadiul de proiect, motiv pentru care 90% dintre locuinţele prezente la târg sunt finalizate.

Vor fi prezentate zece proiecte rezidenţiale cu vile de până în 100.000 euro din totalul de o sută de proiecte. Cea mai ieftină vilă scoasă la vânzare pe perioada târgului costă 65.000 euro, TVA inclus. La târg există şi o ofertă surprinzătoare: clientul care va cumpăra o maşină de 372.000 euro + TVA primeşte drept bonus un triplex. Cea mai scumpa locuinţă din oferta târgului - o vilă de 1,6 milioane euro + TVA.

Toate acestea sunt oferte create pentru vizitatorul tIMOn. După cum spun oficialii companiei, acesta are între 30 şi 55 de ani. Este bugetar sau lucrează în sistemul financiar-bancar. Are un buget de până la 90.000 de euro.

tIMOn se desfăşoară în perioada 14-17 aprilie în Piaţa Constituţiei.

Primul târg al acestui an a fost Project Expo şi s-a desfăşurat în perioada 18 - 20 martie la Sala Palatului din Capitală. Evenimentul a fost un succes, spun organizatorii. Circa 7000 de vizitatori au analizat ofertele prezentate la târg. Cei mai mulţi dintre ei s-au uitat spre apartamentele cu două şi trei camere. Atipic, au declarat expozanţii, şi asta pentru că până acum vedetele erau garsonierele.

14 April 2011