0-1423-2563158890clipboard11.jpg
Miliardarul rus a plătit o jumătate de miliard de dolari pentru vila „La Leopolda" de pe Riviera Franceză

 La doar o aruncătură de băţ de Monte Carlo, vila are cea mai frumoasă privelişte din sudul Franţei şi grădini imense de care se ocupă 50 de grădinari.

Zvonurile despre achiziţia celei mai scumpe reşedinţe din lume au circulat mai multe zile la Paris pentru ca apoi ziarele din Marea Britanie să relateze despre tranzacţie ca fiind finalizată.

Potrivit "Daily Express", miliardarul Roman Abramovici şi logodnica lui, Daria Zhukova, s-au îndrăgostit de luxoasa vilă în timpul unei şedinţe private de vizionare. Cea mai scumpă casă din lume, vila numită "La Leopolda" a fost construită în 1924 de Regele Leopold al Belgiei, pentru una dintre amantele sale.

Vila în stil roman include statui magnifice, iar tavanele sunt decorate cu fresce pictate. Pe proprietatea de 10 acri se mai găsesc o piscină, dar şi grădini imense, întreţinute de 50 de grădinari. Un binecunoscut newyorkez, care a auzit de uriaşul preţ plătit de Abramovici, povestea pentru "New York Post" că magnatul Fiat Gianni Agnelli, unul din foştii proprietari ai vilei, i-a oferit proprietatea cu 3 milioane de dolari, la începutul anilor ’80.

Rată lunară de 3,2 milioane dolari

"L-am refuzat cu o remarcă sarcastică, spunându-i că nu pot plăti 50 de grădinari", spunea americanul. Gianni Agnelli, care cumpărase "La Leopolda" în 1952 cu 100.000 dolari, a vândut-o apoi cu 3 milioane de dolari bancherului Edmond Safra, care a murit în circumstanţe misterioase în Monaco, în 1999. Abramovici a cumpărat acum vila de la soţia fostului bancher, Lily Safra.

În urmă cu doi ani s-a zvonit că Lily Safra ar fi vândut casa magnatului Microsoft, Bill Gates, pentru o sumă de aproximativ 76 milioane dolari, dar aceste zvonuri nu au fost confirmate. La preţul de 500 milioane de dolari, numai rata lunară la creditul ipotecar pentru vila "La Leopolda" se ridică acum la 3,2 milioane de dolari pe lună.

Suma nu este însă prea mare pentru proprietarul clubului de fotbal Chelsea, care are, potrivit Forbes, o avere de 23,5 miliarde de dolari. El mai deţine o proprietate pe Riviera Franceză, Chateau de la Croë, fostă reşedinţă a Ducelui de Windsor, pe care a cumpărat-o în 2004, cu 15 milioane de lire sterline.

Sursa

14 July 2008