Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Abuzurile bancare, ilegale dar necesare

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2867

Clienţii băncilor sunt, fără să îşi dea seama, piloni de supravieţuire pentru instituţiile financiare cu care lucrează, alături de băncile naţionale. Fără cei care îşi plătesc lună de lună ratele, economiile celor care au ales să îşi depună banii în bancă ar fi compromise, iar întregul sistem s-ar prăbuşi.

Abuzurile bancare, ilegale dar necesareClauzele abuzive sunt un cuvânt de ordine, pe piaţa bancară post 2008. Ele sunt ilegale şi pot fi atacate în instanţă, dar băncile prind puteri pe umerii celor care nu îşi exercită acest drept. Clienţii care îşi achită lună de lună ratele, Atenţie la actele adiţionale! Nu semnaţi nimic din ce nu este clar În momentul în care semnează contractul cu banca, clienţii tind să creadă că toate condiţiile negociate rămân neschimbate, pe ... indiferent de schimbările aduse contractului, ajută la restructurarea băncilor.

„Clienţii nu îşi dau seama ce rol crucial joacă, individual, pentru băncile cu care lucrează. Ei duc pe umeri însăşi povara restructurării sistemului bancar. O situaţie delicată, în codiţiile în care mulţi nu ştiu la ce abuzuri sunt supuşi, dar dacă ar şti şi ar protesta, sistemul ar avea probleme reale în a-şi regăsi echilibrul”, a declarat pentru IMOPEDIA.ro Miron Popescu, broker bancar.

Banca Naţională cunoaşte şi tolerează această situaţie. Când acţionarii băncilor nu au mai putut constribui pentru a majora capitalul, a fost nevoia de intervenţia statului pentru salvarea băncilor. Iar orice cheltuială a statului se transformă în cheltuieli mai mari pentru populaţie. Aşadar, întreagul proces de transfer al riscului către clienţi a fost unul transparent.

„Perspectiva în care băncile ar da faliment este drastică şi ar duce la pierderea economiilor de către populaţie. Aşadar, pentru a evita un dezastru pentru clienţi, a fost nevoie tocmai de ajutorul clienţilor. S-a ajuns astfel în situaţia în care clienţii bancari au avut un aport de aproape o treime din totalul necesar pentru salvarea băncilor”, continuă Miron Popescu.

Deşi au fost discuţii despre majorarea fondurilor proprii ale băncilor din surse publice sau private, momentan nu s-a luat nicio măsură concretă. Mai mult, BNR recomandă păstrarea acesteri stări de fapt, tocmai din precauţie. Folosind acest sistem, băncile din România au reuşit să se păstreze la un nivel de plutire. Acestea nu au avut nevoie de ajutoare de stat, chiar dacă au suferit pierderi importante. Numărul clienţilor care nu au mai putut să îşi plătească împrumuturile este covbârşitor, iar garanţiile pe care le-au depus aceştia nu au cum să fie valorificate. Pentru acoperirea pierderilor, băncile au făcut majorări de capital estimate la 11,7 miliarde de lei în perioada 2009-2012 şi majorări abuzive de costuri estimate la cinci miliarde de lei, pentru anii trecuţi.

CITEȘTE ȘI: Nu permiteţi abuzurile băncilor. Reclamaţiile sunt simple şi eficiente În momentul în care constată o neregulă în contractul cu banca, clienţii tind să închidă ochii şi să accepte ceea ce le cere ... Nu permiteţi abuzurile băncilor. Reclamaţiile sunt simple şi eficiente

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video