Acţionarii Argo Real Estate Opportunities Fund (AREOF), listat pe Bursa de la Londra, au aprobat achiziţia parcurilor comerciale Era din Oradea şi Iaşi, fondul de investiţii devenind astfel cel mai mare proprietar de centre comerciale din România.

20996-142640maxim.jpgAchiziţia parcurilor comerciale Era de la compania cipriotă Omilosa a fost aprobată de Consiliul de Administraţie al fondului, pentru încheierea tranzacţiei fiind necesară decizia acţionarilor. Acţionarii au aprobat tranzacţia la 13 septembrie, potrivit unui anunţ al Argo transmis Bursei de la Londra, citat de Mediafax.

Cele două parcuri comerciale au în prezent o suprafaţă închiriabilă cumulată de peste 80.000 de metri pătraţi. Argo mai deţine şi proiectele Shopping City Sibiu şi Shopping City Suceava, cu o suprafaţă comercială totală de 129.000 de metri pătraţi. Astfel, fondul va avea proiecte în România totalizând aproape 210.000 de metri pătraţi.

Argo devine astfel cel mai mare proprietar de centre comerciale din România depăşind compania Iulius Group, deţinută de omul de afaceri Iulian Dascălu, ale cărui mall-uri din Iaşi, Cluj, Timişoara şi Suceava au în total 175.000 de metri pătraţi.

Un alt actor important pe această piaţă este fondul austriac Immofinanz este deţine în România tot patru mall-uri - Polus Cluj, Armonia Arad, Euromall Piteşti şi Gold Plaza Baia Mare - ce însumează circa 160.000 de metri pătraţi. Activele deţinute de Argo în România au fost evaluate de Colliers la circa 340 de milioane de euro. Argo are o capitalizare de 15 milioane de euro.


Sursa

16 September 2011