Dreptul de vot poate fi exercitat numai în baza unui act de identitate valabil, amintesc autoritățile. În vederea alegerilor locale din 5 iunie 2016, Direcția Generală de Evidență a Persoanelor din București a extins programul de lucru.

40314-act_de_identitate.jpgDirecția Generală de Evidență a Persoanelor a Municipiului București anunță că a extins programul de lucru a serviciilor de evidență a locuitorilor Capitalei, în vederea eliberării actelor de identitate ale persoanelor cu drept de vot care nu au deloc buletin sau au un act de identitate cu termen de valabilitate expirat. Decizia a fost luată în vedere alegerilor locale organizate duminică, 5 iunie 2016.

  • Sâmbătă, 4 iunie 2016, programul de lucru cu publicul al DGEP va fi între orele 8:00 și 16:00
  • Duminică, 5 iunie 2016, programul de lucru cu publicul al DGEP va fi între orele 7:00 și 21:00

„Cartea de identitate se întocmește și se eliberează pe baza cererii scrise a persoanei și a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, stării civile, cetățeniei române și a domiciliului. Contravaloarea producerii și eliberării cărții de identitate este de 7 lei și se achită la ghișeele birourilor de evidență a persoanelor din sectoarele 1, 3 și 6, unitățile C.E.C. Bank în sectorul 5, la oficiile poștale în sectorul 2 și 4 sau ghișeele de impozite și taxe locale pentru sector 4”, precizează autoritățile.

Bucureștenii care nu pot prezenta anumite documente (certificate de stare civilă, dovezi cu privire la domiciliu, etc.) vor primi carte de identitate provizorie, pentru care vor depunde și 3 fotografii ¾ cm și taxa de 1 leu, achitată în același mod ca și în cazul cărților de identitate.

Nu în ultimul rând, pentru eliberarea unui nou act de identitate (fie că este vorba de unul provizoriu sau pe termen lung), ca urmare a expirării termenului de valabilitate, pierderii, furtului, deteriorării sau distrugerii actului de identitate, cetățenii vor prezenta și un timbru fiscal în valoare de 5 lei.

Alegerile locale vor avea loc duminică, 5 iunie 2016, când votul va începe la ora 7:00 și se va încheia la orele 21:00. Pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea în bune condiții a alegerilor locale de anul acesta, este prevăzută suma de 350.663.000 lei, fonduri asigurate de la bugetul de stat.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

31 May 2016