Baneasa Business & Technology Park, dezvoltatorul zonei de birouri a proiectului imobiliar Baneasa, se afla in negocieri pentru obtinerea unui credit de pana la 55 mil. euro de la o banca sau mai multe institutii de credit din Romania si strainatate, pentru finantarea lucrarilor de constructie.

Actionarii companiei au decis, la 18 ianuarie, incheierea unui contract de credit, in valoare maxima de 55 mil. euro, intre Baneasa Business&Technology Park cu una sau mai multe banci, respectiv Societe Generale, Bank Austria Creditanstald AG, National Bank of Greece - prin sucursala Londra -, BRD Groupe Societe Generale, HVB Tiriac si Banca Romaneasca, potrivit unor date publicate in Monitorul Oficial.Creditul, in lei sau euro, va fi acordat pe o perioada de 15 ani, cu o marja a dobanzii de cel mult 2% pe an peste nivelul dobanzii stabilit de banca sau bancile finantatoare.

Sumele sunt destinate finantarii lucrarilor de constructie a imobilelor de birouri din cadrul proiectului, precum si returnarii unui credit de circa 7 mil. euro acordat de BRD-Societe Generale in 2006. Pentru garantarea creditului, compania va ipoteca mai multe active, respectiv terenuri si imobilele care urmeaza sa fie construite in cadrul proiectului.

Baneasa Investments detine 35% din actiunile Baneasa Business & Technology Park. Firma Concavo Trading, inregistrata in Cipru, controleaza 64,7% din titlurile societatii. Persoanele fizice Andrei Mihai Bejenaru, Nicolae Calinoiu si Dumitru Ciocoiu detin fiecare 0,1% din titluri.

Primele doua cladiri de birouri din cadrul Baneasa Business&Technology Park vor insuma 30.000 mp si vor fi finalizate la inceputul anului 2007, printr-o investitie estimata la 35 mil. euro.

Baneasa Business&Technology Park va fi dezvoltat, pe o perioada de cinci ani, in mai multe etape, pe un teren cu o suprafata de 12 ha, si va cuprinde 11 cladiri de birouri din clasa A si A plus, cu o suprafata totala de 160.000 mp. Valoarea totala a proiectului este estimata la 250 de milioane de euro, finantarea urmand sa fie asigurata din credite bancare si sumele reinvestite de dezvoltatori.

Proiectul Baneasa este estimat la o valoare de 1,2 miliarde de euro si va fi realizat pana in 2015 in partea de nord a Bucurestiului.

Proiectul se intinde pe o suprafata de 224 hectare si va include birouri (cu o suprafata de 120.000 de metri patrati), centre comerciale (mall, hipermarket, magazin de mobila, bricolaj, articole sport, galerii de mobila etc, pe o arie de 170.000 de metri patrati) si 3.000 de case individuale, colective sau apartamente in vile.

Sursa

26 February 2007