Sucursala românească a Bank of Cyprus anunţă prelungirea suspendării activităţii pentru încă două săptămâni. Reprezentanţii băncii declară că numai astfel se va reuşi încheierea unui acord cu una dintre instituţiile interesate să preia operaţiunile de la noi din ţară. Negocierile vor începe luni, 8 aprilie.

29873-cipru.jpgBank of Cyprus a intrat într-un amplu proces de restructurare şi reorganizare, iar sucursala din România urmează a fi vândută. Operaţiunile de la noi din ţară au fost suspendate pentru o săptămână, începând cu 1 aprilie. Sucursala românească ar fi trebuit să îşi reia activitatea astăzi, însă oficialii instituţiei anunţă prelungirea suspendării operaţiunilor, până pe 22 aprilie inclusiv.

„Această prelungire este necesară pentru derularea negocierilor în scopul vânzării sucursalei din România, negocieri care încep luni, 8 aprilie, cu băncile care şi-au exprimat interesul pentru cumpărarea acesteia. Banca Naţională a României a fost notificată în acest sens", anunţă reprezentanţii Bank of Cyprus.

Pentru preluarea sucursalei din România a Bank of Cyprus s-au interesat mai mulţi jucători, printre care şi Banca Transilvania. Pentru preluarea operaţiunilor de pe teritoriul ţării noastre s-au mai interesat şi alte bănci de top, iar una chiar a dorit să perfecteze rapid tranzacţia, însă oferta a fost retrasă, deoarece Banca Centrală a Ciprului a dorit prelungirea perioadei de negociere.

„Până la redeschiderea sucursalei şi a agenţiilor acesteia din România, clienţii pot folosi reţelele de ATM, iar pentru necesităţi deosebite sunt invitaţi să contacteze call-center-ul sucursalei Bank of Cyprus”, se arată pe site-ul instituţiei.

Bank of Cyprus deţine 0,7% din totalul activelor de pe teritoriul României şi, potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, problemele acesteia nu reprezintă niciun pericol pentru sistemul bancar în totalitatea lui.

 

8 April 2013