Preţurile bune, deprecierea lirei sterline şi faptul că Marea Britanie este cea mai lichidă şi cea mai transparentă piaţă din Europa, iar structura sa conferă stabilitatea comparativă a venitului pentru investitori.

Acum e momentul! Cumpăraţi imobile în Londra!Potrivit King Sturge, acestea sunt argumentele care ar trebui să-i convingă pe oamenii care dispun de bani să investească acum în piaţa imobiliară din Marea Britanie. 

Conform unui comunicat al companiei de consultanţă imobiliară King Sturge, acesta este momentul oportun pentru investiţii în imobile situate în Marea Britanie şi, în special, în Londra. 

Şi asta pentru că, spun specialiştii, cea de-a şasea economie ca mărime din lume este previzionată a înregistra creşteri puternice pe termen lung. Ba mai mult, conform ultimelor studii, se pare că această revenire va fi mai rapidă decât a economiilor din zona euro.

"Mărimea şi structura pieţei imobiliare britanice fac din aceasta o destinaţie favorabilă a capitalului pentru investiţii, în comparaţie cu alte economii europene. În particular, investiţiile bazate pe venitul din închirieri conferă o siguranţă mai mare a venitului", consideră reprezentanţii King Sturge.

Aceştia precizează că Londra este motorul economiei Marii Britanii şi piaţa imobiliară dominantă în cadrul acesteia. Previziunile arată faptul că va continua să aibă o populaţie stabilă, şomaj redus şi o creştere a productivităţii pe termen lung.

Din punctul de vedere al investitorului, Londra conferă oportunităţi bune pentru creşterea capitalului pe termen lung. În condiţiile în care yield-urile pentru proprietăţile de prim rang se stabilizează, valorile se apropie de pragul de jos.

Privind în timp, creşterea populaţiei Londrei, a gradului de ocupare a forţei de muncă şi a productivităţii vor fi motoarele care vor determina creşterea cererii de spaţii de închiriere, care cuplată cu o disponibilitate redusă a terenurilor, vor revigora piata inchirierilor".

 

 

 

3 July 2009