Compania de dezvoltare imobiliară Adama, deţinută de fondul austriac de investiţii Immofinanz, apreciază că "piaţa rezidenţială nu poate fi mult mai rea ca în prezent", astfel că firma a reînceput să investească în locuinţe.

27860-16-andreas-holler-rc.jpgAustriecii au în Bucureşti şi în ţară terenuri pe care ar putea fi construite aproximativ 20.000 de locuinţe, dar în acest an au început lucrările la doar 1% din acest portofoliu, adică 200 de unităţi. Pe termen mediu, planul este de triplare a ritmului de construire, dar pentru dezvoltarea tuturor terenurilor din portofoliu ar putea fi necesară o perioadă de 30 de ani. În ultimele 20 de luni Adama a vândut circa 100 de apartamente şi mai are circa 400 în portofoliu.

"Ne-am propus să ajungem la un ritm de construire de 600 de apartamente pe an. Obiectivul acesta ar putea fi atins în 2014 sau 2015. Cei care dezvoltă acum vor fi primii care vor avea produsul corect când piaţa îşi va reveni. Apartamentele care sunt acum în piaţa locuinţelor noi sunt prea mari şi prea scumpe", a declarat pentru ZF Andreas Holler, membru în consiliul executiv al Adama.

Recent, compania austriacă a desemnat Bog'Art să ridice două blocuri cu 210 apartamente în proiectele Optima şi Edenia din Titan, ale căror preţuri vor fi de 820 euro/mp plus TVA, respectiv 900 de euro/mp plus TVA. "Profitul este de circa 20%. Ar fi o prostie să începi să construieşti fără o marjă de cel puţin două cifre", a mai spus Holler.

 

Sursa

6 November 2012