Consilierul Guvernatorului BNR Adrian Vasilescu a declarat ca programul Prima Casa este convenabil pentru banci dar ca pot aparea ceva probleme la negocierea dobanzilor.

Adrian Vasilescu (BNR) despre Prima Casa: Peste suma de 60.000, poate exista o intelegere cu banca pentru o garantie suplimentaraCatalin Pirvu, presedintele Piraeus Bank a declarat ca banca va transmite oferta de creditare Ministerului de Finante, in parametrii solicitati, pana la termenul limita de joi dupa amiaza, 25 iunie.

"Daca programul va merge bine, este posibil ca statul sa nu scoata niciun euro din buzunar.

Probabil ca garantia si avansul de 3.000 de euro vor fi avantajoase", a declarat Adrian Vasilescu miercuri, 24 iunie.

Probleme ar putea aparea la dobanzi, a mai adaugat acesta. Aici va fi o negociere dar dat fiind ca in aceasta perioada bancile nu au cerere foarte mare, probabil vor accepta dobanzi rezonabile.

Ce se intampla dincolo de garantia de 60.000 de euro? Vasilescu a explicat ca poate exista o intelegere cu banca pentru o garantie suplimentara dar ca, Oricum, un client care a scos deja 3.000 de euro din buzunar incepe sa devina responsabil.

Catalin Pirvu, presedintele Piraeus Bank, intrebat de HotNews.ro care va fi plafonul de finantari pe care isi propune banca sa-l acorde prin programul Prima Casa a spus ca "va fi in concordanta cu cota de piata a bancii".

 

 

Sursa

24 June 2009