De Adriana Bahmuţeanu şi Silviu Prigoană a auzit toată lumea. Iar faptul că celebrul cuplu stă în Pipera e un lucru arhicunoscut. Însă nimeni nu bănuieşte că cei doi s-au săturat până peste cap să locuiască la periferie. Aşa că se gândesc serios să renunţe la vila din cartierul de la marginea Bucureştiului şi să se mute mai aproape de centru. Acestea fiind zise, nu mai miră pe nimeni răspunsul dat de Adriana atunci când am întrebat-o unde locuieşte.

16767-principala.jpg„În Pipera, din păcate. Locuiesc în Pipera. E zona aia de boom imobiliar când toată lumea îşi făcea casă în Pipera. Era un trend. Dacă n-aveai casă în Pipera erai cu ştampila de fraier. E un cartier să zicem drăguţ, dar prezintă multe inconveniente şi vrem să ne mutăm. În primul rând, e la o foarte mare distanţă faţă de centrul oraşului. Ca să mergi până la Piaţa Unirii să cumperi ceva sau să bei o cafea, e ca o excursie. Şi mai bine renunţi. Doi la mână, nu avem canalizare, curentul cade non-stop aşa că ne-am luat propriul generator, nu sunt condiţii de Beverly Hills, cum se dorea a fi Pipera acum câţiva ani. Repet: de asta dorim să ne mutăm", mărturiseşte Adriana, care stă în acest cartier de vreo şapte ani, împreună cu soţul ei. Şi nu pentru că asta şi-au dorit, ci... „Printr-o întâmplare. Soţul meu a făcut o tranzacţie şi a trebuit să ne mutăm acolo pentru că aia era cea mai mare casă pe care o aveam în momentul respectiv."

Casa cuplului Prigoană-Bahmuţeanu, care a fost construită în urmă cu aproximativ 10 ani, a fost renovată recent de cei doi soţi.

„Am remodelat-o, am aranjat-o, am făcut-o cât de cât locuibilă, dar tot nu este visul vieţii mele să stau în Pipera. Mie îmi place mirosul de asfalt din oraş, iar acolo mă simt izolată, cam ca la ţară aşa, şi nu e confortabil. Toată casa e frumoasă numai că, repet, disconfortul cel mai mare e distanţa. Şi faptul că n-ai vecini... E adevărat că este un centru comercial în apropiere, dar nu e visul vieţii mele", explică soţia lui Silviu Prigoană.


Adriana recunoaşte că Pipera are şi anumite avantaje, însă, dacă stai să te gândeşti bine, sunt prea multe minusuri. „Singurul avantaj ar fi că proprietăţile sunt mari, curtea este mare şi ai unde să te desfăşori. Dezavantajul e că vara e praf, nu poţi să întinzi o rufă afară pe sârmă, că se umple de praf, iar iarna, repet, eşti ca în enclava Nagorno- Karabah", povesteşte Bahmu.

Şi, chiar dacă locuinţa din Pipera o nemulţumeşte pe Adriana şi prin prisma faptului că nu are decât un singur vecin, soţia deputatului Silviu Prigoană mărturiseşte că nu vrea să aibă prea mult de-a face cu cei care stau în apropiere. „Nu mă interesează vecinii. Nu-mi doresc socializare cu vecinii. Să fie liniştiţi. Ăştia sunt vecinii ideali: liniştiţi. Ai mei săracii sunt liniştiţi vecinii. În schimb, au doi câini care urlă după ei în fiecare zi. Deci de când pleacă vecinii dimineaţă la lucru, câinii urlă până se întorc vecinii de la lucru. Şi este groaznic".

Toate acestea o fac pe Bahmu să se gândească cu nostalgie la prima ei casă proprietate personală... „Un apartament cu două camere, mai micuţ aşa, la asfalt, pe Dorobanţi, îi spuneam The Pink Palace", îşi aminteşte amuzată Adriana.

Cu toate că a călătorit foarte mult şi a văzut tot felul de locuri, vedeta spune că nu ar lăsa Bucureştiul pentru nimic în lume. „Mă simt foarte bine în Bucureşti, n-aş schimba Bucureştiul pentru un oraş mai mic, nici pentru un oraş mai mare din altă parte. M-am obişnuit aici."

Cât despre o casă de vacanţă, soţia lui Silviu Prigoană spune că nu consideră că este o investiţie profitabilă. Dimpotrivă. „Nu consider că e un câştig să ai o casă de vacanţă. Preferăm să facem vacanţele în diverse locuri, să vizităm locuri noi decât să ne ducem într-o casă, undeva în România sau în altă parte. O casă nelocuită, unde îţi trebuie menajeră, femeie, întreţinere şi aşa mai departe şi e greu. Aia nu mai e vacanţă. Aia deja e corvoadă. Mai bine cu banii pe care îi dăm pe o casă de vacanţă călătorim în toată lumea şi e mult mai ok", încheie Adriana Bahmuţeanu.


7 March 2011