0-1314-da41a289cbbd06c2b5b3764c85d17534.jpg În cadrul emisiunii Money Report de miercuri, primarul Capitalei a declarat prin telefon pentru The Money Channel că există 82 de revendicări asupra terenurilor din zona Esplanada.

"Sunt 82 de revendicări, dintre care nesoluţionate mai sunt cinci zeci şi ceva," a explicat Adriean Videanu.

În ceea ce priveşte organizarea concursului pentru organizarea ansamblului, primarul a declarat că "lucrurile sunt făcute anapoda: ministerele gestionează bucăţi bune din Bucureşti. Dacă Esplanada sau Casa Radio ar fi fost la municipalitate, lucrurile ar fi stat cu totul şi cu totul altfel: se făcea întâi concursul de soluţii pe baza căruia trebuie să se elaboreze documentul de urbanism, planul urbanistic zonal, şi pe urmă toate celelalte aspecte economice."

Guvernul a adoptat marţi ordonanţa de urgenţă pentru aprobarea contractului de Parteneriat public-privat "Esplanada", iar următoarea etapă în realizarea proiectului Esplanada o reprezintă transferul contractului de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor către Primăria Capitalei.

Proiectul, situat în Bucureşti, în apropierea magazinului Unirea, valorează aproximativ 1 miliard de euro şi este finanţat integral din fondurile investitorului privat.

Sursa

24 April 2008