Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Aeroportul Băneasa prezintă grad maxim de risc seismic

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2290

Imobilele aeroportului Aurel Vlaicu din Băneasa, prezintă risc seismic şi necesită lucrări de consolidare, cu excepţia Terminalului de Aviaţie Generală, care a fost modernizat de curând. Anunţul a fost făcut luni, de către Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Aeroportul Băneasa prezintă grad maxim de risc seismicTerminalul de pasageri al Aeroportului Internaţional Aurel Vlaicu, declarat monument istoric în 2011, este în proces de reabilitare şi implementare a conceptului de City Airport.

Prima etapă a programului de modernizare a infrastructurii aeroportuare a fost finalizată în decembrie 2011, prin modernizarea Terminalului de Aviaţie Generală (Corp "C").

Etapa următoare prevede modernizarea celorlalte trei corpuri de clădire (Rotonda, "A" şi "B"), utilizate la momentul acesta pentru procesarea traficului low-cost, Aeroportul Băneasa se închide curselor low cost de la sfârşitul lunii martie Oficialii aeroportului Băneasa fac primul pas în transformarea acestuia. În două luni, firmele low-cost se vor muta, de voie, de nevoie, ... zboruri ce vor fi redirecționate către aeroportul Otopeni, de la sfârșitul lunii martie.

„În faza preliminară a acestei etape a fost efectuată o expertiză tehnică a celor trei corpuri de clădire, în urma căreia a rezultat încadrarea acestora în clasa de risc seismic 1. În consecinţă, au fost luate măsuri prevăzute de legislaţia în vigoare, respectiv anunţarea autorităţilor (Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Primăria Capitalei, Inspectoratul de Stat în Construcţii), precum şi demararea procesului de consolidare", arată comunicatul CNAB, instituție care administrează aeroporturile din Băneasa şi Otopeni.

Întrucât aeroportul este monument istoric, CNAB a adoptat un plan de intervenţie care include, pe lângă consolidarea propriu-zisă, lucrări necesare conservării corpurilor de clădire şi aducerii lor la aspectul iniţial al monumentului istoric - lucrări la faţade, tâmplărie, termoizolaţiii, terase, acoperiş rotondă.

Aeroportul va lansa, în perioada următoare, licitaţia publică pentru contractele de proiectare şi execuţie a lucrărilor.

CITEȘTE ȘI:  Mii de bucureşteni riscă să moară în cazul unui cutremur de intensitatea celui din 1977 La 35 ani după catastrofa din 4 martie 1977, Capitala nu este mai bine pregătită să înfrunte un cutremur de o magnitudine similară. Numărul ... Mii de bucureşteni riscă să moară în cazul unui cutremur de intensitatea celui din 1977

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video