În urma unor verificări dispuse de conducerea Primăriei Sectorului 4 s-au constatat că foarte multe dintre persoanele care locuiau în spaţii sociale puse la dispoziţie de stat subînchiriau locuinţele ilegal.

16197-blocuri-bucuresti-fane-_157_.jpgÎn acest moment, în cele două imobile, foste cămine ale IMGB, renovate şi amenajate de Primăria Sectorului 4 în anul 2008, locuiesc 472 de bucureşteni, 260 fiind evacuaţi din case naţionalizate şi 212 persoane a căror situaţie a fost încadrată drept caz social, potrivit legii.

Astfel, echipe de inspectori ai Serviciului Spaţiu Locativ, însoţiţi de reprezentanţi ai Direcţiei Administrative şi de efective ale Poliţiei Locale Sector 4 s-au deplasat în respectiva locaţie, pentru a verifica situaţia locativă a unor beneficiari de locuinţă socială.

Referitor la aceştia, la sediul Instituţiei au fost primite sesizări din partea cetăţenilor, prin care se semnala faptul că s-a trecut la subînchirierea unităţilor locative, lucru ce contravine legislaţiei în vigoare.

Pentru încălcarea prevederilor legale, reprezentanţii primăriei vor rezilia contractele de închiriere şi vor retrage repartiţiile.


Sursa

27 January 2011