AFI Europe a încheiat un contract de finanțare cu Banca Comercială Română (BCR), pentru finalizarea clădirilor de birouri AFI Park 2 și AFI Park 3. BCR i-a acordat companiei care a dezvoltat și gestionează AFI Palace Cotroceni un credit în valoare de 32 milioane euro.

35014-afi_park.jpgAFI Europe a semnat un contract de finanțare în valoare de 32 milioane euro cu Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, pentru clădirile de birouri AFI Park 2 și AFI Park 3 din AFI Park din București.

„Obținerea acestei finanțări va permite AFI Europe să recupereze întregul capital investit în AFI Park 2, care a fost finanțat prin fonduri proprii ale AFI Europe, și să finalizeze AFI Park 3, a cărei inaugurare este programată să aibă loc până la finele acestui an”, a comentat David Hay, CEO AFI Europe România.

Finanțarea include un credit pentru investiții de 17 milioane de euro pentru clădirea de birouri AFI Park 2 și un credit pentru dezvoltare de 15 milioane de euro pentru AFI Park 3.

„BCR este direct interesată în finanțarea și dezvoltarea economiei. Suntem bucuroși că am găsit partenerii potriviți și proiectul care ne-a permis să folosim expertiza noastră imobiliară. Mai mult decât atât, avem un parteneriat amplu la nivelul Grupului Erste cu AFI. Apreciem calitatea proiectelor pe care le livrează și abordarea profesionista“, a declarat Ana Dumitrahce, Sef Departament Finantari Imobiliare din cadrul BCR.

  • AFI Europe a finalizat recent închirierea primelor sale trei clădiri de birouri din proiectul AFI Park, prin semnarea unui contract de pre-închiriere pentru 6.000 mp în AFI Park 3 cu TELUS International Europe
  • În luna aprilie, AFI Europe a început construcția AFI Park 4&5, a patra fază a proiectului premiat de clădiri de birouri, a cărei finalizare este programată pentru octombrie 2015

„AFI Park 4&5 este construită ca o singură clădire deservită de două holuri de intrare. Clădirea va avea o suprafață totală închiriabilă (GLA) de 32.000 mp pe 12 niveluri de birouri deservite de 2 niveluri de parcare subterană și parterul pentru furnizarea de spații comerciale. Clădirea va oferi un spațiu pe etaj de 3.000 mp”, explică reprezentanții parcului de clădiri de birouri.

AFI Park va consta în 5 clădiri de birouri Clasa A (toate clădirile sunt în curs de a primi certificarea LEED Gold pentru clădiri verzi), cu o suprafață totală închiriabilă (GLA) de peste 65.000 mp. Alături de AFI Palace Cotroceni, situată în vecinătatea sa, reprezintă cel mai mare complex de spații de retail și de business din România și unul dintre cele mai mari din regiunea ECE.

CITEȘTE ȘI:

9 September 2014