AFI Europe Romania, subsidiara Africa-Israel Investments – controlată de miliardarul Lev Leviev, a închiriat circa 70% din cel de-al doilea mall pe care îl dezvoltă pe piaţa locală, cu un an şi jumătate înainte de inaugurare.

24242-untitled-1.jpgAFI Palace Ploieşti va fi ancorat de un hipermarket Cora cu o suprafaţă totală de 13.000 metri pătraţi. Printre brandurile cunoscute de modă ce vor fi prezente în AFI Palace Ploiesti se numără şi renumitul retailer suedez H&M care va deschide un magazin cu o suprafaţă de 1.600 metri pătraţi distribuiţi pe două nivele, respectiv parterul şi primul etaj al mall-ului.

Pe lângă cele două branduri s-au mai închiriat spaţii şi către Flanco, Reserved, New Look, Arsis Vodafone, Sensiblu, Samsonite, Maxbet, Musette, Splendor, McDonalds şi Pizza Dominium.

Magazinul Flanco va fi situat la parterul mall-ului şi va avea o suprafaţă de 1.200 metri pătraţi, în timp ce Reserved şi New Look vor deschide câte un magazin de circa 500 metri pătraţi fiecare la primul etaj al mall-ului. McDonald’s a semnat cu AFI Europe deschiderea celei de-a treia unităţi din Ploieşti în viitorul mall.

“Suntem în negocieri avansate cu mulţi alţi retaileri locali şi internaţionali şi estimăm că vom atinge o rată de închiriere de 75%, până la finele lunii aprilie”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe Romania.

AFI Palace Ploiesti este primul mall din oraş şi va dispune de o suprafaţă totală închiriabilă de 28.000 metri pătraţi distribuită pe două etaje şi aproape 1.000 de locuri de parcare. Centrul comercial va fi amplasat în locul fostei fabrici Flacăra din Ploieşti, a cărui teren a fost cumpărat de israelieni pentru 15 mil. euro în 2007. Data de livrare a proiectului este estimată pentru a doua jumătate a anului 2013, construcţia urmând să fie demarată în următoarele zile.

AFI Palace Ploiesti este primul proiect demarat de AFI Europe Romania anul acesta, la scurt timp după începerea construcţiei primei clădiri de birouri de clasă A din cadrul proiectului AFI Business Park Cotroceni din Bucureşti, clădire ce va fi inaugurată în 2012. Tot pentru acest an compania a anunţat începerea construcţiei la mallul de pe platforma Laromet din Bucureştii Noi.

 

Sursa

6 April 2012