Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Agenţia Naţională de Cadastru a trecut în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale

Publicat: | Sursa: Capital | Numar afişări: 1359

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate a trecut din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor în cea a Ministerului Dezvoltării Regionale, potrivit unei OUG publicate în Monitorul Oficial.

sursa: capital.roActul normativ modifică Legea cadastrului astfel încât ANCPI să treacă în subordinea MDRT. În termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a noii OUG, trebuie să se încheie un protocol de predare-primire a Agenţiei între MAI şi MDRT. Acest protocol va cuprinde prevederile bugetare, execuţia bugetara până la data preluării şi structurile de personal preluate.

Personalul şi patrimoniul Agenţiei se preiau integral, iar MDRT se substituie în toate drepturile şi obligaţiile MAI privind activitatea ANCPI. Astfel, personalul Agenţiei Nationale de Cadastru va beneficia de aceleasi salarii şi drepturi, iar imobilele aflate în proprietatea publică a statului şi în administrarea MAI trec în cea a MDRT.

Până când Ministerul Finanţelor Publice va introduce modificări în structura bugetului de stat, finanţarea ANCPI va fi făcută în continuare de MAI.

Propunerea MDRT de a prelua în administrare ANCPI s-a bazat pe faptul că "activităţile MDRT şi cele ale ANCPI sunt interdependente în ceea ce priveşte realizarea obiectivelor comune privind politicile sectoriale pentru planificarea dezvoltărilor regionale şi înregistrarea sistematică în cadastru şi cartea funciară".


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video